Pereiti į pagrindinį turinį

FTB: R.Murdocho darbuotojai klausėsi pokalbių ir JAV

2011-07-15 12:29
FTB: R.Murdocho darbuotojai klausėsi pokalbių ir JAV
FTB: R.Murdocho darbuotojai klausėsi pokalbių ir JAV / Scanpix nuotr.

Sustiprėjus JAV įstatymų leidėjų spaudimui, Federalinis tyrimų biuras (FTB) ketvirtadienį pradėjo preliminarų tyrimą, aiškinantis ar tarptautiniam žiniasklaidos magnatui Rupertui Murdochui priklausantys leidiniai taip pat vykdė telefoninį šnipinėjimą Amerikoje.

Šio tebesiplečiančio skandalo dėl telefoninio šnipinėjimo ir policijos pareigūnų papirkinėjimo centre atsidūrusi Didžiosios Britanijos žiniasklaidos įmonių grupė "News International", yra R.Murdochui priklausančios Niujorke įsikūrusios bendrovės "News Corp." padalinys.

JAV įstatymų leidėjai jau kelias pastarąsias dienas ragino ištirti žiniasklaidos pranešimus, jog "News Corp." darbuotojai siekė gauti Jungtinėse Valstijose 2001 metų rugsėjo 11-ąją įvykdytų teroro išpuolių aukų telefoninių pokalbių įrašų.

"Žinome apie šias prielaidas ir jas tikriname", - FTB atstovė sakė naujienų agentūrai AFP iš agentūros būstinės Niujorke, kur specializuoti kompiuterinių ir finansinių nusikaltimų tyrėjai turėtų artimiausiu laiku pradėti tyrimus.

"Dėl kaltinimų susijusių su rugsėjo 11-osios aukomis, (tyrimas) bus atliekamas iš Niujorko", - vienas teisėsaugos šaltinis, pageidavęs neviešinti savo vardo, nes nebuvo įgaliotas kalbėti apie šią bylą, sakė AFP.

Atstovų Rūmų nacionalinio saugumo komiteto pirmininkas respublikonas Peteris Kingas pasiuntė laišką FTB direktoriui Robertui Muelleriui (Robertui Miuleriui) ragindamas jį patikrinti pranešimus apie galimai netinkamą "News Corp." veiklą Jungtinėse Valstijose.

"Rugsėjo 11-osios (aukų) šeimos nepaprastai nukentėjo, tačiau, deja, tebėra pažeidžiamos šių nepateisinamų parazitinių gaivalų. Negalime taupyti pastangų ir lėšų, kad toliau jas palaikytume", - pabrėžė įstatymų leidėjas.

Senatoriai demokratai Jay Rockefelleris ir Barbara Boxer taip pat paragino JAV generalinį prokurorą Ericą Holderį ir Volstrito finansinę priežiūrą vykdančios Vertybinių popierių ir biržos vadovę Mary Schapiro išsiaiškinti, ar nebuvo pažeidinėjami JAV įstatymai.

"Paskelbti kaltinimai prieš "News Corporation" yra labai rimti, atskleidžiantys neteisėtos veiklos pobūdį ir susiję su tūkstančiais potencialių nukentėjusiųjų", - įstatymų leidėjai rašo E.Holderiui ir M.Schapiro adresuotame laiške.

Jie taip pat atkreipė dėmesį į pranešimus, jog R.Murdocho "News Corp." darbuotojai papirkinėdavo britų policiją vykdydami telefoninį šnipinėjimą. Įstatymų leidėjai mano, jog tokia veikla tikriausiai pažeidžia Jungtinėse Valstijose priimtą Korupcinės veiklos užsienyje įstatymą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų