Kinijos „motina Teresė“ užaugino 80 neįgalių vaikų

Kinijoje, Yaopu kaime, Šanksi provincijoje, moteris, vardu Li Yanping, yra žinoma dėl to, kad per 22 metus priglaudė ir rūpinosi 80 pamestinukų.

49 metų Li Yanping, gyvenanti kukliame 40 kvadratinių metrų name užmiestyje, vos pragyvena iš savo menkų pajamų, tačiau tai jai nesutrukdė rūpintis paliktais vaikais, kurių dauguma buvo protiškai arba fiziškai neįgalūs.

Gimusi 1964 metais, Li ištekėjo kai jai buvo 21 metai ir greitai susilaukė savo pirmojo kūdikio.

Jos, kaip šių laikų Motinos Teresės, istorija prasidėjo kai 1989 metais, tuoj po jos pirmojo vaiko gimimo, Li vyras rado prie namų slenksčio paliktą kūdikį.

Apžiūrėję pamestinuką atidžiau, jiedu suprato, jog jis kenčia nuo apsigimimų, tačiau pora kūdikį vis tiek priglaudė, jį maitino bei rūpinosi juo, nepaisydami turimų finansinių sunkumų.

Tačiau dviem mažais vaikais sutuoktiniai rūpintis galėjo neilgai. Kai visiškai pradėjo trūkti pieno ir pinigų, jie nusprendė savo pačių sveiką sūnų atiduoti įvaikinti.

Pora suprato, jog paliktam neįgaliam vaikui nebūtų jokių šansų išgyventi, kai tuo tarpu jų sveikas kūdikis lengvai rastų naujus tėvus.

Buvo tokių, kurie kritikavo Li Yanping sprendimą, tačiau daugelis kitų kaime žavėjosi moters auka ir geraširdiškumu.

Nuo tada, ji ir jos vyras prie savo durų rasdavo daug pamestinukų ir visada juos priglausdavo, nors šeima ir bandė sudurti galą su galu.

Prieš septynerius metus mirė Li vyras, palikęs ją besirūpinančią 13 vaikų, kurie be jos negalėdavo valgyti, praustis ar net nueiti į tualetą.

Likusi tik su puse tiek pajamų, kiek turėdavo kai vyras dar buvo gyvas, pragyventi daugiavaikei motinai tapo beveik nebeįmanoma.

Tačiau ji vis tiek nepaliko savo vaikų nelaimėje ir padedant kaimo žmonėms bei Kinijos institucijoms sugebėjo juos užauginti.

Nuo to karto, kai ji ant durų slenksčio rado pirmąjį globotinį iki dabar, Li Yanping jau yra pasirūpinusi 80 vaikų, kurių 13 iki šiol gyvena su ja.

Vertingiausi daiktai jos kukliuose namuose yra 29 colių televizorius bei mažas šaldytuvas. Ji kas mėnesį išleidžia tik po 20 juanių (3 dolerius) mėsai, bet sugeba išlaikyti savo vaikus ir teigia, jog viską paaukotų, kad padėtų jiems gauti doktorantūros laipsnį. Du jos sveiki vaikai šiuo metu lanko vidurinę mokyklą.




Šiame straipsnyje: motina Tersėdaugiavaikė mama

NAUJAUSI KOMENTARAI

asta

asta portretas
O kaip surasti sios moters duomenis? Turiu omeni finansavimo atveju.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių