Pereiti į pagrindinį turinį

O. Pistorius apkaltintas draugės nužudymu

2013-02-19 14:57
O. Pistorius apkaltintas draugės nužudymu
O. Pistorius apkaltintas draugės nužudymu / AFP/Scanpix nuotr.

Olimpietis Oscaras Pistorius, kuris teisme atrodė rimtas ir niūrus, antradienį buvo apkaltintas tyčiniu savo draugės nužudymu per Šv.Valentino dieną.

Kaltintojas Gerrie Nelas teismui sakė, kad O.Pistorius savo namuose keturis kartus per vonios duris šovė į 29 metų Reevą Steenkamp, ir pridūrė, kad tos durys buvo išlaužtos.

Tragedija įvyko O.Pistoriaus namuose saugomame ir aptvertame gyvenamajame komplekse Pietų Afrikos Respublikos (PAR) sostinėje Pretorijoje.

O.Pistorius lydimas policininkų pirma paskirto laiko atvyko į teismą sostinėje, kuris turi svarstyti jo paleidimą už užstatą draugės nužudymo byloje.

26 metų parolimpinių ir olimpinių žaidynių žvaigždės O.Pistoriaus, kuriam abi kojos žemiau kelių yra amputuotos, namuose Šv.Valentino dienos paryčiais buvo nušauta jo draugė, 29 metų Reeva Steenkamp (Reva Stenkamp).

Šis nusikaltimas aptvertame turtingųjų rajone sukrėtė šalies gyventojus ir daug žmonių visame pasaulyje, kurie idealizavo O.Pistorių už įveiktą negalią ir iškovotą bėgimo čempiono titulą, taip pat - dalyvavimą pernai įvykusioje Londono olimpiadoje.

Žurnalistai stebėjo, kaip O.Pistorius, slėpdamas galvą po gobtuvu, išvyksta iš policijos nuovados ir atvyksta prie užpakalinio įėjimo į teismo pastatą Pretorijoje.

O.Pistoriaus brolis Carlas ir ilgametis treneris Ampie Louwas - žmogus, kuris įtikino O.Pistorių užsiimti sportu, - taip pat buvo Pretorijos magistrato teisme ir rodė į draugus bei giminaičius, kuriuos reikėtų įleisti. Prie to įėjimo lankytojams eilėje laukė dešimtys žmonių.

Teismo salėje susirinko maždaug 100 žmonių, nors ji yra pritaikyta maždaug 60-čiai. O.Pistoriaus tėvas sėdėjo pirmoje eilėje, o sesuo - iškart už jo. Teismo salės langai buvo uždengti iš išorės, kad nebūtų galima fotografuoti.

O.Pistoriaus nužudytos draugės šeima nori atsakymų, vienam Johanesburgo laikraščiui sakė jos motina. Visa šalis taip pat nori išgirsti, kodėl prokurorai mano, kad nacionalinis didvyris nužudė manekenę, į kurią, kaip pranešama, buvo šauta keturis kartus.

R.Steenkamp motina June Steenkamp „The Times“, kuris jos interviu pirmadienį išspausdino pirmajame puslapyje, sakė: „Kodėl? Kodėl mano mažoji mergaitė? Kodėl tai įvyko? Kodėl jis tai padarė?“

Paleidimo už užstatą svarstymas bus pirma proga kaltintojams apibūdinti policijos surinktus įrodymus prieš sportininką ir priežastis, dėl kurių jis buvo apkaltintas žmogžudyste.

O.Pistoriaus šeima neigia, kad jis įvykdė žmogžudystę, bet nekalbėjo apie tai, ar jis šovė į draugę. Kai pasirodė pirmieji pranešimai apie nužudymą, vietos žiniasklaidoje buvo spėliojama, kad R.Steenkamp per klaidą buvo palaikyta įsibrovėliu į O.Pistoriaus namus. Policija buvo sakiusi, kad tokios versijos nesvarsto.

Pirmadienį AP atsiųstame elektroniniame laiške O.Pistoriaus treneris rašė manantis, kad ta žmogžudystė buvo nelaimingas atsitikimas.

„Meldžiuosi, kad visi galėtume savo laiku ištverti šią sunkią situaciją po to nelaimingo atsitikimo, ir aš laukiu tos dienos, kai mano berniukas grįš ant takelio“, - rašė A.Louwas.

Antradienį taip pat įvyks R.Steenkamp laidotuvės. Ji bus palaidota gimtajame Port Elizabethe PAR pietinėje pakrantėje, pranešė jos šeima. Tai bus privati ceremonija vietos krematoriume, uždara visuomenei ir spaudai.

O.Pistorius nuo penktadienio laikomas Bruklino policijos nuovadoje Pretorijoje. Jo agentas AP sakė, jog neįmanoma prognozuoti, ar jis dar kada bėgios.

„Man dar per anksti komentuoti, - sakė Peetas Van Zylas. - Manau, kad tai dar didžiulis šokas ir tragedija, kuri pasaulį užklupo netikėtai, tad negaliu to (O.Pistoriaus būsimos karjeros) komentuoti ar šiuo metu nurodyti kokio nors grafiko“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų