Popiežius prieš istorinį atsistatydinimą ragina „atsinaujinti“

Popiežius Benediktas XVI ketvirtadienį per emocingą atsisveikinimą su Romos vyskupijos kunigais paragino siekti „tikro atsinaujinimo“ Katalikų Bažnyčioje ir pasakė, kad po atsistatydinimo šio mėnesio pabaigoje bus „nematomas pasauliui“.

„Privalome dirbti dėl tikro Susirinkimo įgyvendinimo ir tikro Bažnyčios atsinaujinimo“, - šimtams jo vyskupijos parapijų kunigų, susirinkusių vienoje Vatikano auditorijoje, pasakė popiežius apie septintojo dešimtmečio Vatikano II Susirinkimą.

„Nors aš dabar pasitraukiu maldai, aš visada būsiu arti jūsų visų ir, esu tikras, kad jūs liksite man artimi, nors aš būsiu pasislėpęs nuo pasaulio“, - kalbėjo Benediktas XVI.

85-erių metų pontifikas kalbėjo apie savo, kaip anuomet jauno Bažnyčios reformuotojo, asmeninę patirtį ir „entuziazmą“ sukėlusį Susirinkimą, kuris pakeitė Katalikybės veidą peržiūrėdamas tokius archaiškus jos ritualus kaip mišių laikymas lotyniškai.

Nuo to laiko Benedikto pažiūros pasidarė kur kas konservatyvesnės ir ketvirtadienį jis smerkė radikalių permainų, kurių buvo tikimasi iš Susirinkimo, netikrus lūkesčius, pareikšdamas, kad jie sukėlė „daugybę vargo“.

Kunigams plojant ir skanduojant „Tegyvuoja Popiežius!“, Benediktas XVI jiems pasakė: „Visada būsiu su jumis ir mes kartu eisime su Viešpačiu įsitikinę, kad Viešpats bus pergalingas“.

Benediktas XVI yra tik antras per dviejų tūkstančių metų Bažnyčios istoriją savo laisva valia atsistatydinęs popiežius ir pirmasis tai padaręs per pastaruosius 700 metų.

Susitikimas buvo surengtas kitą dieną po emocingų jo paskutinių popiežiškų viešų mišių Šv.Petro bazilikoje, o pirmadienį Benediktas XVI pareiškė, kad dėl savo amžius jis nebesuspėja su šiuolaikiniu pasauliu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių