Šiaurės Airijoje neutralizuota „detonavimui paruošta“ bomba

Didelę susprogdinti paruošta bombą, rastą mikroautobuse Šiaurės Airijoje, padarė nekenksmingą armijos išminavimo ekspertai, šeštadienį pranešė policija.

Užminuotas automobilis buvo paliktas viename užmiesčio kelyje netoli pietrytinio Niūrio miesto, esančio netoli sienos su Airija.

„Detonavimui paruoštas sprogstamasis užtaisas buvo rastas ir padarytas nekenksmingu armijos techninių pareigūnų“, - nurodė policijos atstovas.

Įtartinas automobilis buvo pastebėtas ketvirtadienį.

Šiaurės Airijos regioninio vystymosi ministras Danny Kennedy (Denis Kenedis), atstovaujantis Niūrio regione, sakė, kad šios bombos taikiniu turėjo tapti saugumo pajėgos.

„Akivaizdu, kad tai buvo mėginimas privilioti policijos patrulį toje vietovėje su potencialiai mirtinomis pasekmėmis“, - aiškino jis.

Ministras pridūrė, kad sprogmenį palikę sąmokslininkai buvo „pavojingi ir ryžtingi teroristai, kurie yra pasiryžę padaryti didelę žalą, sužaloti ar nužudyti saugumo pajėgų narius, nepaisant pasekmių vietos bendruomenėms“.

Be šio pasienyje rasto galingo sprogstamojo užtaiso, detektyvai taip pat rado mažesnę bombą, paslėptą viename automobilyje į šiaurę nuo Belfasto.

Šiaurės Airijoje vis dar pasitaiko pavienių neramumų ir išlieka sprogdinimų pavojus, nors 1998 metais pasirašyta taikos sutartis iš esmės užbaigė tris dešimtmečius šiame regione nesiliovusį smurtą tarp protestantų ir katalikų bendruomenių ir daugiau nei 3 000 žmonių žūtį.


Šiame straipsnyje: Šiaurės Airijabomba

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių