Finansinės nuomos bendrovės NT mokesčio ateityje gali nemokėti

Finansų ministerija nuo finansinės nuomos bendrovių pečių ant viso kito verslo perkelia nekilnojamojo turto (NT) mokestį už išsimokėtinai įsigyjamą turtą ir įtikinėja, kad tai turės teigiamos įtakos verslo sąlygoms ir plėtrai.

Šis mokestis neslėgs ir valdžios bei privataus sektoriaus partnerystės pagrindu sukurto ar įgyto nekilnojamojo turto, rašo "Verslo žinios".

Šios ir kitos nuostatos atsiras, jeigu Vyriausybė, o po jos ir Seimas pritars Finansų ministerijos pateiktiems Nekilnojamojo turto mokesčio įstatymo pakeitimams.

Jų tikslas, anot ministerijos, įtvirtinti lankstesni nekilnojamojo turto mokestinių verčių koregavimo mechanizmą, smarkiai pasikeitus padėčiai nekilnojamojo turto rinkoje, nustatyti, kad mokestį už išsimokėtinai įsigyjamą nekilnojamąjį turtą mokėtų ne turtą perleidžianti finansinė įstaiga, o įsigyjantis juridinis asmuo arba gyventojas, kad mokesčio objektu, kol vykdoma atitinkama sutartis, nebūtų laikomas valdžios ir privataus subjektų partnerystės pagrindu sukurtas ar įgytas nekilnojamasis turtas.

Tarp neapmokestinamo turto taip pat atsidurs pagal teisės aktus tinkamu naudoti pripažįstamas, tačiau tokiu nepripažintas nekilnojamasis turtas, kuris nėra faktiškai naudojamas.

Lietuvos bankų asociacijos duomenimis, išsimokėtinai daugiausia įsigyta pramoninių pastatų.


Šiame straipsnyje: NT mokestis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių