„Standard&Poors“ patvirtino Ūkio bankui anksčiau suteiktus reitingus

Tarptautinė reitingų agentūra „Standard&Poors“, peržiūrėdama suteiktus bankų reitingus pagal naują metodologiją, šių metų gruodžio 1 dieną Ūkio bankui patvirtino anksčiau suteiktus reitingus – bankui skirtas ilgalaikio skolinimosi reitingas B ir trumpalaikio skolinimosi reitingas B. Abiejų reitingų perspektyva – stabili.

„Vienos iš lyderiaujančių pasaulio reitingų agentūrų paskelbti išlaikyti tie patys Ūkio banko reitingai – labai stiprus patvirtinimas mūsų klientams ir partneriams, jog Ūkio banko veikla yra patikima ir stabili. Išlaikytas B/B reitingas su stabilia perspektyva mums yra stipri paskata toliau aktyviai dirbti ir siekti tvaraus banko augimo“, - sakė Ūkio banko Valdybos pirmininkas Gintaras Ugianskis. Vertindama Ūkio banko veiklą,

„Standard&Poors“ agentūra taikė šių metų lapkričio 9 d. paskelbtą atnaujintą finansinių institucijų vertinimo metodologiją ir kriterijus.

Šie kriterijai buvo pakeisti, siekiant tiksliau nustatyti bankų ir finansų institucijų būklę, kartu atsižvelgiant ir į šalių, kuriose veikia bankai, ekonominę būklę. Išlaikydama Ūkio bankui B/B reitingus, agentūra įvertino tiek Lietuvos, kurioje veikia bankas, ekonominę situaciją, tiek Ūkio banko likvidumo, kapitalo ir pajamų adekvatumą, verslo poziciją bei rizikas.

„Standard&Poors“ yra viena iš didžiausių ir žinomiausių nepriklausomų pasaulio reitingų agentūrų. Jos suteikti reitingai parodo finansinį institucijų pajėgumą bei leidžia investuotojams, partneriams, klientams ir kitiems suinteresuotiems asmenims palyginti ją su kitomis tos pačios srities institucijomis.


Šiame straipsnyje: Ūkio bankas

NAUJAUSI KOMENTARAI

vii

vii portretas
snorui irgi agenturos rase gerus reitingus, bet va kas isejo. o romanovas i kosmosa uz kieno pinigus skristi ruosoasi?

Rimas

Rimas portretas
Va šitoje vietoje galima buvo ir patylėti-ką tik vienas visokių apdovanojimų pilnas bankas užsidarė.

valdas

valdas portretas
jis gi buratinas kuris pingelius uzkasa ir staiga ju padaugeja :-)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių