K. Zvonkuvienė: silpni plaukai buvo didžiausias mano kompleksas

  • Teksto dydis:

Viena žinomiausių ir mylimiausių dainininkių šalyje Katažina Zvonkuvienė, atrodo, nei scenoje, nei gyvenime nestokoja šypsenos ir optimizmo. Nuolatiniai koncertai, filmavimai, darnus šeimyninis gyvenimas, augantys mažyliai – moteris išties turi kuo džiaugtis. Tačiau atlikėjos gyvenimas džiugesio kupinas buvo ne visada. Sunku patikėti, tačiau nemažai neigiamų emocijų į Katažinos gyvenimą atnešė rūpestis dėl plaukų būklės.

„Visada, nuo pat gimimo turėjau silpnus plaukus. Jų nėra labai mažai, tačiau jie itin ploni, todėl ir apimtis nedidelė. Kiek galima spėti iš visų atliktų tyrimų ir procedūrų, tai yra paveldimumo klausimas ir jis man asmeniškai virto skaudžia problema“, – pasakoja Katažina.

Moteris šypteli, kad ant jos galvos jau nuo pat vaikystės buvo išbandytos turbūt visos liaudiškos priemonės – kaukės su kiaušiniais, dilgėlių nuovirai, net svogūnų sultys – niekas nedavė rezultato.

„Sunkiausia buvo, kai tėvai prieš pirmą klasę mane nuskuto plikai, nes tikėjo, kad plaukai tikrai ataugs storesni. Dėl to mokykloje nuo mažens buvau pravardžiuojama. Visam gyvenimui gavau psichologinę traumą ir kompleksą dėl savo išvaizdos. Nepaisant to, esu dėkinga tėvams, kad bent jau stengėsi padėti, ieškojo sprendimų“, – atvirauja žinoma moteris.

Sunkiausia buvo, kai tėvai prieš pirmą klasę mane nuskuto plikai, nes tikėjo, kad plaukai tikrai ataugs storesni.

Išbandė plaukų atauginimą

Įtemptas gyvenimo ritmas, scena, filmavimai, nuolat daromos šukuosenos dar labiau alina plaukus, tačiau tuo pačiu, būtent karjera scenoje, pasak Katažinos, skatino nenuleisti rankų, išbandyti naujoves, ieškoti geriausių priemonių ir naujausių būdų, kaip sau padėti. Dainininkė ryžosi išbandyti visai naują procedūrą – plaukų atauginimą, perkeliant paties žmogaus plaukų folikulų ląsteles ir augimo faktorius ten, kur norima atauginti plaukus.

„Jaučiausi labai gerai, viskas praėjo sklandžiai, greitai. Negaliu sakyti, kad procedūros metu visai nieko nejaučiau, tačiau nebuvo labai skausminga, esu ištvėrusi daug skausmingesnių dalykų. Be to, užtruko tik valandą ir iškart po to galėjau grįžti į  įprastą dienos ritmą, – prisimena K. Zvonkuvienė. – Tai akivaizdžiai nėra paviršutiniška procedūra. Bet su mano problemomis ir gyvenimo būdu – vitaminų ir kaukių norint rezultato jau tikrai neužtenka“.

Asmeninio arch. nuotr.

Procedūros esmė: progenitorinių ir kamieninių ląstelių bei augimo faktorių suleidimas į galvos odą ir plaukų folikulus ten, kur norima atauginti plaukus. Ląstelės išskiriamos iš paties žmogaus audinių, paimtų nuo kaklo užpakalinės linijos, už ausies. Ši vieta mažiausiai jautri plaukų slinkimui.

Tokios naujos, inovatyvios procedūros, pasak atlikėjos, jau dabar suteikia vilties, kad senovinių liaudiškų priemonių ir plaukų skutimo mergaitėms šiais laikais nebereikės patirti.

Svarbu pasitikėjimas savimi

„Pati esu dviejų vaikų mama ir, lyg tyčia, berniuko plaukai yra vešlesni, o mergaitės – silpnesni. Turbūt genetiškai paveldėjo iš manęs. Nenorėčiau, kad mano dukra nueitų tokį kelią, kokį nuėjau aš“, – sako Katažina.

Nors patyčios užgrūdino, o nenusisekę eksperimentai su plaukais galiausiai išmokė paslėpti savo trūkumus ir išryškinti privalumus, pasak atlikėjos, išvaizdos problemos ir kompleksai labai menkina pasitikėjimą savimi, o tai ir būna skaudžiausia. Todėl turintiems kompleksų dėl savo išvaizdos Katažina pataria ne tik stengtis mylėti save, bet ir nebijoti keistis, rasti sprendimų ir išbandyti naujoves.  

Asmeninio arch. nuotr.

„Kiekvienam žmogui, ypač moteriai, išvaizda yra labai svarbus dalykas. Man prireikė daug laiko, kol akys pradėjo spinduliuoti pasitikėjimą savimi. Tai įvyko tik tada, kai išmokau pastebėti, kas man iš tiesų tinka. Supratau, kad turiu priimti save tokią, kokia esu ir, jei jau kažkas man tikrai labai trukdo, ieškoti būdų tai problemai spręsti“, – įsitikinusi K. Zvonkuvienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

WWW

WWW portretas
O man labai padejo plauku nuskutimas. Buvo gal 12 metu ir norejau nusikirpti kasytes. Mama neleido - "jokiais budais,jei nori,kirpkis plikai" tokia buvo mamos reakcija. Ji nepagalvojo,kad as taip ir padarysiu - jeigu neleidzia nupirkti plauku, nusiskusiu,o ataugo daug stipresni ir storesni.; As juos kelis kart per diena (saknis) istrindavau svogunu sultimis. Ju buvo vaistinese. Mano plaukai ataugo nepalyginamai storesni.Kodel nepadejo Katazinai,nelabai suprantu.l

bevardis

bevardis portretas
Ne plaukai o nosis buvo problema. Patvarke ir dabar OK. Siaip tai pakenciama,net maloni moteris,gera mama. Su Sventem!

l

l portretas
uz reklama padare nemokamai procedura,apgailetina
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių