Klasikinio aprangos stiliaus įvaldymas: ką svarbu žinoti?

  • Teksto dydis:

Ar kada nors susimąstėte, kodėl turite pilną spintą drabužių, bet neturite, ką apsirengti? Arba vis bandote naujas tendencijas, o kai pažvelgiate į nuotraukas, savęs klausiate, ką aš galvojau? Klasikinis stilius ir jo integravimas į garderobą padės išvengti šių mados klaidų.

Kas yra klasikinius stilius? Į šį klausimą atsakyti nelengva. Egzistuoja daugybė skirtingų interpretacijų. Kai kurie žmonės mano, kad klasikinė mada – tai drabužiai, niekada neišeinantys iš mados. Kiti teigia, kad tai – tvarkinga apranga. Treti – kad tai tam tikrų taisyklių ir gairių laikymasis.

Taigi, toliau šiame straipsnyje griauname mitus ir pateikiame patarimus, kaip įvaldyti klasikinį stilių!

Ar klasikinis stilius yra tas pats, kas nesenstanti mada?

Daugelis žmonių mano, kad klasikinis stilius bei laikui nepavaldi mada yra vienas ir tas pats. Nors yra tam tikrų panašumų, iš tiesų tai du skirtingi dalykai.

Nesenstanti mada – tai įvaizdžio, niekada neišeinančio iš mados, kūrimas. Tai reiškia, kad investuojama į daiktus, atlaikysiančius laiko išbandymą tiek kokybės, tiek dizaino požiūriu. Drabužiai įprastai tinkami nešioti su klasikinio stiliaus detalėmis, tačiau patys jie nebūtinai turi būti klasikiniai.

Klasikinis stilius – tai metai iš metų besiformavęs tarpusavyje derančių elementų rinkinys. Klasikinio stiliaus drabužiai yra tradicinio, kartais vadinamo standartinio, dizaino. Jie pasižymi aukšta kokybe, nes yra pagaminti iš prabangių audinių. Klasikinis stilius yra universalus, juo galima sukurti tvirtą pagrindą garderobui.

Organizatorių nuotr. 

Pamatinės klasikinio stiliaus savybės

Klasika – tai ne tik stilius. Šį aprangos būdą įvaldžiusios moterys spinduliuoja pasitikėjimą savimi, jos nejaučia poreikio pritraukti dėmesį ryškiomis mados tendencijomis. Nuosaikus paprastumas yra jų stiprybė. Ir tai puikiai veikia!

Švarūs siluetai, sukirpimai, tvarkingi apvadai, neutralios spalvos, paprasti raštai arba minimalios detalės. Akį patraukia idealus pasiuvimas ir paprastumas, įmantrus, struktūrizuotas audinys ir išskirtinė kokybė. Prie to derinami subtilūs papuošalai ir galbūt raudonas lūpdažis. Tai – tik keletas klasikinės aprangos pavyzdžių. Daugiau pateikia TEXTILITE gaminiai.

Lengviausias būdas pradėti tyrinėti klasikinį stilių – susikurti stiprią neutralių spalvų bazę. Į tai įeina juoda, balta, smėlinė, ruda, pilka ir švarūs raštai. Tačiau nebijokite tyrinėti spalvų paletės. Jei norite eksperimentuoti, rinkitės dviejų skirtingų atspalvių aprangą, išlaikančią rafinuotą išvaizdą. Tiesa, stenkitės, kad įvaizdyje vyrautų ne daugiau kaip dvi pagrindinės spalvos.

13 klasikinio stiliaus drabužių ir aksesuarų, kurių Jums reikia

Pateikiame pagrindinius klasikinio stiliaus drabužius, nuo kurių galite pradėti. Priklausomai nuo darbo ir gyvenimo būdo poreikių, šį sąrašą gali tekti šiek tiek pakoreguoti.

Užsegami marškiniai. Gerai prigludę marškiniai su sagomis yra klasikinio stiliaus pagrindas. Priklausomai nuo Jūsų stiliaus pageidavimų, galite rinktis medvilninius arba šilkinius marškinius. Taip pat rekomenduojama rinktis neutralias spalvas, pavyzdžiui, baltą, juodą ar tamsiai mėlyną.

Lietpaltis (ang. trench coat). Lietpaltis yra nuostabi investicija į garderobą. Šaltesniais mėnesiais jis padės išlaikyti šilumą ir apsaugos nuo lietaus, o vėsesniais vasaros vakarais maloniai Jus apgaubs. Rinkdamosi lietpaltį įsitikinkite, kad jis siekia šlaunų vidurį, ir, geriausia, jog turėtų diržą, kuriuo galėtumėte susiveržti liemenį.

Kašmyro megztinis. Kašmyro megztinis sušildys ir suteiks įvaizdžiui prabangos. Šiuo atveju taip pat stenkitės laikytis neutralių spalvų, tarkim, juodos, tamsiai mėlynos ir rudos, kad šį megztinį kuo geriau išnaudotumėte.

Pieštuko formos sijonas. Pieštuko formos sijonas pasižymi nesenstančiu ir rafinuotu siluetu. Svarbiausia, kad jis švelniai priglustų. Klasikinis stilius – tai saikingumas, todėl venkite, kad sijonas būtų per daug aptemptas.

Džinsai. Nors džinsai gali atrodyti ne kaip klasikinis drabužis, iš tikrųjų jie yra įvairiapusiški. Raskite gerai prigludusių džinsų porą ir galėsite juos dėvėti tiek laisvalaikio, tiek puošnesnėmis progomis. Jei Jums atrodo, kad džinsai yra per daug kasdieniški, pabandykite juos derinti su labiau struktūriškais klasikiniais drabužiais, pavyzdžiui, švarkeliu.

Kostiuminės kelnės. Kostiuminės kelnės idealiai tinka darbo aprangai. Būtinai ieškokite Jums tinkančio modelio. Drabužio priderinimas prie figūros yra viena iš reikšmingiausių savybių, siekiant įvaldyti klasikinį stilių.

Balta palaidinė. Baltą palaidinę galima dėvėti vieną arba naudoti kaip sluoksniuotos aprangos detalę.

Dryžuoti marškinėliai. Nesvarbu, ar rinksitės jūrinį, ar paryžietišką stilių, dryžuoti marškiniai įsilies į klasikinį garderobą. Jie suteikia įdomumo ir geba tapti bet kokios aprangos akcentu, kartu nesutrikdo bendros elegancijos.

Juoda suknelė. Juoda suknelė yra absoliučiai privalomas kiekvienos moters garderobo elementas. Dėl savo elegancijos ir universalumo ji puikiai tinka bet kokiai progai.

Švarkas. Švarku galima lanksčiai pakeisti aprangą iš laisvalaikio į puošnią. Jei norite, kad švarkas būtų tikrai klasikinis, ieškokite nei per daug aptempto, nei per daug laisvo modelio.

Aukštakulniai. Dairykitės neutralios, galbūt lakuotos odos poros, jei norite šiek tiek labiau pabrėžti išvaizdą ir kartu išlikti klasikinio stiliaus zonoje. Tinka ir plokšti, ir smailianosiai kulniukai, todėl rinkitės tuos, kurie Jums patogiausi.

Mokasinai. Mokasinai šaukte šaukia apie lengvą rafinuotumą. Jie puikiai tinka toms dienoms, kai norite atrodyti pasitempusios be daug pastangų. Niekada nesuklysite, pasirinkusios juodus arba rudus mokasinus. Venkite modelių su akivaizdžiu logotipu ar ekstravagantiškomis detalėmis.

Klasikinio silueto rankinė. Priklausomai nuo kasdienių poreikių, rekomenduojama rinktis tote bag arba crossbody stiliaus rankinę.


Šiame straipsnyje: klasikinis stiliusmadatextilite

NAUJAUSI KOMENTARAI

svarbiausia

svarbiausia portretas
neišsiskirti iš laidotuvių procesijos.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių