Naujovė moterims – bateliai su keičiamais kulniukais

  • Teksto dydis:

Aukštakulniai, smailiakulniai, plačiakulniai, žemakulniai... nuo šiol tie patys bateliai akimirksniu gali virsti tokiais, kokių pageidaujate. Tuo pasirūpino trys vokiečių dizaineriai, atkreipę dėmesį, kad aukštakulniai bateliai, nors yra seksualūs, vis dėlto labai dažnai būna nepraktiški. Taip jiems kilo mintis sukurti batelius su daugybe keičiamų kulniukų.

Jauniems verslininkams, Miunchene 2016-aisiais įkūrusiems startuolį „Mime et moi“, idėją pamėtėjo jų antrosios pusės.

„Ši mintis kilo mūsų draugėms. Vieną šeštadienį išėjom pavakaroti. Grįždami namo buvome labai pavargę. Viena mergina turėjo pasiėmusi atsarginius batelius persiauti, o kitos dvi – ne. Viena iš jų vis skundėsi ir kažkuriuo metu pasakė: „Vaikinai, ar negalėtumėt išrasti ko nors, kas palengvintų mūsų gyvenimą?“ – prisimena vienas prekės ženklo įkūrėjų Timas Haasas.

Koncepciją ištobulinti prireikė trejų metų – sunkiausia buvo suformuoti vidinį padą. Dabar jų kompanija gamina įvairiausių modelių batelius su keičiamais pakulniais.

„Sunkiausia buvo pritaikyti padą prie įvairaus aukščio pakulnių, kad ergonominės savybės nesikeistų, nesvarbu, kokio aukščio kulniukas būtų pridėtas. Bendradarbiavome su avalynės gamintojais, kad bateliai būtų patogūs“, – tikina inžinierius Christianas Huberis.

Plačiau – LRT KULTŪROS laidoje „Euromaxx“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių