Aplinkosaugininkai pradeda akciją, skirtą europinių ungurių apsaugai

  • Teksto dydis:

Aplinkos apsaugos departamentas (AAD) šeštadienį pradeda akciją „Saugom ungurį“, kuria sieks apsaugoti europinius ungurius.

Pasak departamento, akcija truks du mėnesius, iki gegužės 31-osios.

„Apsaugoti ir gausinti ungurių išteklius mums labai svarbu. Nors verslinė ungurių žvejyba apribota ir kasmet vykdomi įveisimo darbai, jų gausa nėra pakankama“, – teigia Gyvosios gamtos apsaugos departamento direktorė Mantė Ramanauskienė.

AAD teigimu, pareigūnai stebi internetinę erdvę, seka skelbimus ir renka kitą informaciją apie prekybą galbūt neteisėtai sugautomis žuvimis. Įtarus pažeidimą, atliekami kontroliniai pirkimai.

„Atėjus pavasariui, unguriai iš ežerų migruoja į ištekančius upelius ir upes ir paskui Nemunu pasiekia Kuršių marias ir išplaukia į Baltijos jūrą. Taigi bus vykdoma kontrolė visose potencialiose migracijos vietose“, – pažymi M. Ramanauskienė.

Verslinė migruojančių ungurių žvejyba galima tik specialiose vietose. Aplinkosaugininkų duomenimis, iš 45 anksčiau buvusių ungurių verslinės žvejybos vietų vidaus vandenyse nuo 2023-iųjų pradžios liko 18.

Už vieną neteisėtai sugautą ungurį tenka atlyginti 480 eurų padarytą žalą, gamtinių rezervatų ar ichtiologinių draustinių vandens telkiniuose sugautas ungurys užtraukia 1440 eurų baudą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to >>>>ką gi

to >>>>ką gi portretas
Jokios "nostalgijos" neturiu, nes nebuvau nei komjaunuolis, nei KP, nei užslaptintas 75 metams, O 1975- 78 m.m. atostogavau irgi Preiloje, kasmet po dvi savaites, tai už butelį degtinės nuplaukus pas žvejus į marias galima buvo gauti ungurį ir dar 2-3 ešerius....

123

123 portretas
1975 metais už ungurį prašė 5 rublių. Kaip dabar 50 eurų.

MANO KATINAS JUOS DAR ĖDA

MANO KATINAS JUOS DAR ĖDA portretas
Bet yra jam ir skanesnių žuveliokų. Svarbu kad dar gyvi būtų, kitaip valgysi pats
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių