Baigėsi akcijos „Lašiša 2019“ pirmasis etapas: nustatyta beveik 100 pažeidimų

  • Teksto dydis:

Per pirmąjį akcijos „Lašiša 2019“ etapą „Migracija“ aplinkos apsaugos pareigūnai suorganizavo 220 reidų ir patikrino 2440 asmenų bei 49 verslinės žvejybos įmones. Pirmasis akcijos etapas tęsėsi nuo rugpjūčio 3-os iki rugsėjo 30 dienos, o nuo spalio 1-osios prasidėjo antrasis etapas – „Nerštas“, kuris truks iki gruodžio 1 dienos.

Iš viso per pirmus du akcijos mėnesius nustatyti 95 mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimai, iš jų – keturiolika šiurkščių. Taip pat nustatyti trys verslinės žvejybos pažeidimai ir dar virš 90 kitų aplinkos apsaugos pažeidimų. Daugiausia visų pažeidimų – 133 – fiksuota Klaipėdos regione.

Gamtos išteklių apsaugos skyriaus vedėjas Kęstutis Motiekaitis pastebi, kad pirmasis etapas išsiskyrė paimtų ne mėgėjų žvejybos įrankių gausa.

„Rugsėjo mėnesį paimti net 59 neleistinai laikyti arba naudoti ne mėgėjų žvejybos įrankiai – statomieji tinklai. Tiesa, didelė dalis šių draudžiamų įrankių buvo rasta Kaišiadorių rajone, kur nustatytas pažeidėjas, neteisėtai laikęs 25 statomuosius tinklus ir dar keturis kitus savadarbius žvejybos įrankius“, – sako K. Motiekaitis.

Iš viso per pirmąjį akcijos etapą iš pažeidėjų paimta septyniolika mėgėjų žvejybos įrankių, 63 ne mėgėjų žvejybos įrankiai ir trys valtys.

Visiems pažeidėjams už neleistinu metu sugautą lašišą gresia baudos nuo 120 iki 300 eurų bei pažeidimo įrankių konfiskavimas. Taip pat už kiekvieną sugautą lašišą ar šlakį skaičiuojama 580 eurų žala žuvų ištekliams.

Aplinkos apsaugos departamentas prie Aplinkos ministerijos (AAD) primena, kad šiemet ši, migruojančių neršti ir neršiančių lašišų bei šlakių apsaugai skirta, akcija prasidėjo anksčiau nei įprastai, atsižvelgiant į tai, jog pernai liepos pabaigoje jau buvo fiksuojama prasidėjusi šių žuvų migracija. Taip pat nuo šių metų „Lašiša 2019“, kaip ir minėta, vykdoma dviem etapais.

Per šią aplinkosaugos akciją AAD pareigūnai bendradarbiauja su policijos, Valstybės sienos apsaugos tarnybos bei kitų tarnybų pareigūnais, neetatiniais aplinkos apsaugos inspektoriais ir visuomeninėmis organizacijomis.

Taip pat AAD tikisi ir visuomenės pagalbos bei primena, kad apie pastebėtus aplinkos apsaugos pažeidimus, kitus nustatytų reikalavimų nesilaikymo atvejus, pastebėtus aplinkos apsaugos teršimo ar niokojimo atvejus galima pranešti skubios pagalbos tarnybų telefono numeriu 112 arba tiesiogiai AAD telefonu 8 5 273 2995.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rgg

Rgg portretas
Žmogus mėgėjas žvejys niekada neisgaudys ,o verslininkai nuodytojai elektrikai tai sunaikinti gali

To tinginys pavydus skundikas

To tinginys pavydus skundikas portretas
Tu žiūrėk į save tinginys skundike žiurkė tu išgama

Tinginys

Tinginys portretas
Nemune ,desiniajame krante ,nuo Bruzes kaimo iki Vilkijos kabliuotojai nelegaliai pagavo simtus lasisu.Suzeide - dar daugiau. Atsieit spiningaujama su didziulemis blizgemis su pritvirtintais didziuliais trisakiais. Kiek pagavo inspektoriai barbaru? Atsakau - nei vieno.Juk galima nufilmuoti is Pavilkijo puses,kaip kitame ktante laksto brakonieriai pakirte lasisas- TINGINIAI gamtos apsauga ,o aplinkosaugis ministras - nevykelis ,jei neprivercia pavaldiniu dirbti! Tai va zaliuju kolkozninku valdymo rezultatas!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių