Indijoje laukinių tigrų populiacija viršija 3 000

  • Teksto dydis:

Indijoje laukinių tigrų populiacija išaugo virš 3 000, kaip rodo sekmadienį paskelbti surašymo duomenys, o tai dar labiau skatina pastangas išsaugoti šią nykstančią rūšį.

Kadaise tigrai, didžiausi iš visų kačių, gyveno Centrinėje, Rytų ir Pietų Azijoje.

Tarptautinės gamtos apsaugos organizacijos (IUCN) duomenimis, per pastaruosius 100 metų tigrai prarado daugiau kaip 93 proc. savo istorinės paplitimo teritorijos ir dabar gyvena tik pavienėse populiacijose trylikoje šalių.

Per Indijos tigrų surašymą apskaičiuota, kad visoje šalyje laukinėje gamtoje gyvena 3167 tigrai, o per paskutinį tokį surašymą jų buvo 2967.

Šie duomenys renkami kas ketverius metus, naudojant kamerų gaudykles ir kompiuterines programas, kad būtų galima atskirai identifikuoti kiekvieną gyvūną.

Per minėtą laikotarpį augimas sulėtėjo iki mažiau nei septynių procentų, o per pastaruosius ketverius metus jis siekė daugiau nei 30 procentų.

Bet Indijos ministras pirmininkas Narendra Modi (Narendra Modžiu) nurodė, kad šis naujausias skaičius yra „pasididžiavimo akimirka“.

Daugiau – LNK vaizdo įraše:

„Mūsų šeima plečiasi“, – sakė jis per ceremoniją pietiniame Maisūro mieste.

„Tuo didžiuojasi ne tik Indija, bet ir visas pasaulis“, – nurodė N. Modi.

Visoje Azijoje dėl miškų kirtimo, brakonieriavimo ir žmonių kėsinimosi į gyvenamąsias vietas sumažėjo tigrų populiacija, tačiau M. Modi pareiškė, kad Indijai pavyko padidinti tigrų skaičių dėl „žmonių įsitraukimo“ ir šalies „gamtosaugos kultūros“.

Jis taip pat pabrėžė, kad Indijoje gyvena 75 proc. pasaulio tigrų populiacijos ir ji yra „didžiausia tigrų paplitimo šalis pasaulyje“.

Skaičiuojama, kad 1900 metais pasaulyje gyveno daugiau nei 100 000 tigrų. Tačiau 2010-aisiais jų skaičius sumažėjo iki rekordiškai mažo – 3 200.

2010-aisiais Indija ir 12 kitų šalių, kuriose gyvena tigrai, pasirašė susitarimą padvigubinti didžiųjų kačių skaičių iki 2022-ųjų.

Manoma, kad 1947 metais, kai Indija tapo nepriklausoma nuo Jungtinės Karalystės, šalyje gyveno apie 40 000 tigrų.

Bėgant metams šis skaičius sumažėjo ir 2002-asiais siekė apie 3 700, o po ketverių metų buvo rekordiškai mažas – 1 411, bet nuo tada nuolat didėjo.


Šiame straipsnyje: tigrailaukiniai tigraiIndija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Visus gyvūnus reikia šaudyti kurie žudo žmogų.Koks iš jų grožis ir kam jie tokie reikalingi.Man baisūs jie ir žmonės žmogžudžiai baisūs .

vėl žurnalistai prisidirbo

vėl žurnalistai prisidirbo portretas
o tai dar yra ir ne laukinių tigrų? labai įdomu

Ot ,suknisti,tigrai,

Ot ,suknisti,tigrai, portretas
reikia juos naikint, nes yra pavojingi milijardui indusų....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių