Indonezijoje – antras tigro išpuolis per kelias dienas

  • Teksto dydis:

Sumatros tigras trečiadienį užpuolė ir sužeidė du ūkininkus mažame Indonezijos miestelyje – tai jau antras toks išpuolis per kelias dienas, o pareigūnai žada sučiupti už tai atsakingą didžiąją katę ar kates.

Pastaroji ataka įvyko saugomame miško rezervate Ačeho provincijoje, esančioje šiauriniame Sumatros salos gale, šalies vakaruose, trečiadienį apie 2 val. vietos (antradienį 23 val. Lietuvos) laiku.

Tarptautinė gamtos apsaugos sąjunga Sumatros tigrus, kuriuos brakonieriai medžioja dėl jų kūno dalių, laiko kritiškai nykstančiais – manoma, kad laukinėje gamtoje jų liko mažiau nei 400.

Juos taip pat kamuoja vis dažniau pasitaikantys susidūrimai su žmonėmis ir besaikis miškų kirtimas, dėl kurio sumažėjo jų natūralių buveinių plotai.

Per trečiadienio išpuolį abi aukos patyrė sunkius galvos, rankų ir kojų sužalojimus, naujienų agentūrai AFP pranešė vietos gamtos apsaugos agentūra.

„Mes išgelbėsime ir perkelsime tigrą“, – AFP sakė Ačeho gamtosaugos agentūros vadovas Agusas Rianto (Agusas Riantas) ir pridūrė, kad ūkininkai nelegaliai dirbo saugomoje teritorijoje.

Nuotraukose, su kuriomis susipažino AFP, matyti, kad po išpuolio Centrinio Klueto apygardoje pietų Ačehe nukentėjusysis buvo su gilia žaizda pakaušyje.

Po to, kai šeštadienį tame pačiame rezervate tigras užpuolė keturis vietinius gyventojus, o vieno jų būklė buvo kritinė, į paieškas buvo pasitelkti kariai, gamtosaugos pareigūnai ir reindžeriai.

Nebuvo jokių požymių, kad juos užpuolė tas pats tigras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ai

ai portretas
o mano katinas vel i kaimyno darza prisiko...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių