Lietuvos audinės ne ką kuklesnės už Rusijos lapes

  • Teksto dydis:

GRYNAS.lt skaitytojas, žvejys mėgėjas Eugenijus dalijasi šmaikščiu nuotykiu. Jis primena Rusijos žvejų nuotykius ant ledo - jiems teko susitikti su itin drąsia lape.

„Praeitą savaitę žvejojant ant Nevėžio ledo šalia atsirado draugas (draugė) - audinė, kuri nekreipdama į mane stovintį šalia, iš panosės vogė sugautą žuvį,“ - stebėjosi skaitytojas.

Tiesą sakant, iš vaizdo įrašo matyti, kad audinė buvo drąsi, tačiau vis tik į žveją kreipė dėmesį - pačiupusi nuo ledo smulkią žuvelę, ji kuo greičiau nešdavo rusvą kailį atgal į krūmynus.

Tačiau netrukus vėl atsirasdavo ant ledo - tiek žuvų, nejau tik viena pasitenkinsi?

„Koks įžūlumas! Tiesiai iš po kojų... Klausyk! Aš jam daviau tik vieną žuvį!“, - pavogtų žuvų skaičiui artėjant prie 10-ies neiškentė žvejas. Jis svarstė, ar žvėrelis be jokios gėdos išvogs visas žvejo žuvis.

Eugenijus pamėgino prieiti arčiau žvėrelio slėptuves. Tuomet audinė akimirką sudvejojo, ar jau priėjo žvejo kantrybės ir dosnumo ribas, tačiau dar kartą nuskuodė link ant ledo gulinčių žuvų.

Per penkias įrašo minutes audinė nudžiovė dar mažiausiai 10 žuvų ir visiškai nekreipė dėmesio į žvejo raginimus jausti saiką.

 

 


Šiame straipsnyje: audinėlapėžvejys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ačiū

Ačiū portretas
Dėkui už šio ryto gerą nuotaiką.

zvejas

zvejas portretas
šaunuolis,kolega ,kad sugebejai situos nuostabius kadrus parodyt visuomenei ,tai nuostabiai praleistas laikas gamtoje.Šitie gyvuneliai anksciau prieš kokius penkis metus nebuvo tokie drasus.Jie susirikdavo vakarais kai išsiskirstydavo zvejai, ju matydavau daug. Patamsyje jie atrodo kaip juodi kamuoliukai lakstantys po leda ir uztegdavo jiems to ka palikdavo zvejai ant ledo o dabar per daugel metu jie priprato prie zveju-maitintujų ,gal nesupyksit jei išsireikšiu,kad zvereliai tapo kaip katinai kurie labai zvejus myli . [tikriausiai yra uz ka].
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių