Rusijos didmiestyje pastebėta išbadėjusi baltoji meška

  • Teksto dydis:

Alkana baltoji meška buvo pastebėta Rusijos šiaurinio pramonės didmiesčio Norilsko pakraštyje, už šimtų kilometrų nuo šių gyvūnų įprastų buveinių, antradienį pranešė tarnybos.

Rusijos socialiniuose tinkluose sparčiai išplitusiuose vaizdo įrašuose ir nuotraukose matyti aiškiai išsekęs gyvūnas, ieškantis ėdesio pramonės rajono gatvėse.

„Jis tebeklaidžioja po gamyklą, stebimas policijos ir gelbėjimo tarnybų, užtikrinančių jo ir gyventojų saugumą“, – naujienų agentūrai sakė sakė aplinkos apsaugos tarnybos pareigūnas Aleksandras Korobkinas.

Meška buvo pirmąkart pastebėta sekmadienį vakare pramonės rajone į šiaurės rytus nuo Norilsko centro, nurodė A. Korobkinas.

Trečiadienį į miestą atvyks specialistų komanda, turinti nustatyti gyvūno būklę ir nuspręsti jo likimą.

Rusijos šiaurėje baltieji lokiai vis dažnai atkeliauja į tankiau gyvenamas teritorijas, dėl klimato pokyčių ir regiono vystymo kintant jų įprastoms buveinėms ir mažėjant ėdesio išteklių.

Vis dėlto atvejai, kai šie gyvūnas nuklysta taip toli nuo ledo, yra reti.

Vasarį Naujosios Žemės salyne buvo paskelbta nepaprastoji padėtis, kai kelios dešimtys baltųjų lokių prisiartino prie vienos gyvenvietės, o keletas buvo pastebėti tyrinėjantys gatves ir pastatus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ozys&Ozesnis

Ozys&Ozesnis portretas
Gal putinas ir pasertu ta meska, bet matai problema , Viena karta duosi paesti tai p oto kiekviena diena per pietus eis i miesta

Cha

Cha portretas
Putinas kaltas. Meškos badauja...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių