A.Juodiškis: lietuviška mada lenkia skandinavišką

Oslo mados savaitėje apsilankęs kompanijos „Max Factor“ vizažistas Aurimas Juodiškis maloniai nustebo, kad Lietuvoje vykstantys madų pristatymai gerokai lenkia Norvegiją. O kaimynai iš Skandinavijos negalėjo patikėti, kad kur kas mažesnėje ir finansiškai silpnesnėje valstybėje vyksta labai aukšto lygio kolekcijų pristatymai, kūrybinių sukakčių minėjimai bei madų festivaliai. Norvegai taip susidomėjo, kad žadėjo būtinai atvykti ir įsitikinti savo akimis.

Darydamas makiažus ir vaikštinėdamas po užkulisius A.Juodiškis pastebėjo, kad Oslo mados savaitėje nebuvo vaikomasi makiažo madų - profesionalai kūrė išraiškingus, kolekcijų nuotaikas ir koncepcijas atitinkančius makiažus.

„Makiažai atitiko kolekcijos koncepciją, tendencijų nebuvo pernelyg vaikomasi. Populiariausios spalvos buvo violetinė, juoda, raudona, gyvi atspalviai, švytinti oda. Vienur buvo itin akcentuojamos spalvotos blakstienos, pabrėžiamos akys, antakiai, kitur - ryškios lūpos, kartais netgi užjuodinamos“, - pasakojo A.Juodiškis.

Pasak vizažisto, buvo stengiamasi sukurti ne teatrinius makiažus, bet sveikai atrodančius ir išraiškingus veidus: „Svarbiausia buvo padaryti gražų šou, nenukrypstant nuo bendro stiliaus ir mados suvokimo, panaudojant šiuo metu populiarias ir atskira kolekcija pulsuojančias spalvas“.

Stebėdamas skandinavišką madą A.Juodiškis pastebėjo, kad Oslo mados savaitėje jo matytos kolekcijos buvo gana paprastos ir neišsiskiriančios: „Jų kolekcijas palyginus su mūsų dizainerių galiu pasakyti, kad labai ramu. Lietuvoje vykstančiuose pristatymuose būna daug brandesnių, išraiškingesnių kolekcijų. Susidarė toks įspūdis, kad jų pasirodymuose viskas skirta tik vietinei rinkai“.

A.Juodiškis įsitikino, kad lietuviai yra labiau pažengę mados srityje nei norvegai. Pastarieji kone žagsėjo klausydamiesi, kokius madų pristatymus rengia lietuvių dizaineriai, kokio milžiniško visuomenės susidomėjimo kasmet sulaukia pavasariniai madų šou Lietuvoje.

„Vietiniams pasakojau apie  mūsų „Mados infekciją“, jos mastus, žmonių kiekius, kolekcijų apimtis, dalyvių, modelių skaičių ir taip toliau. Visi buvo labai nustebę, užsidegę atvažiuoti į Vilnių ir pamatyti savo akimis“, - džiaugėsi pašnekovas.


Šiame straipsnyje: Norvegijamadų savaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių