„Amazon“ įkūrėjas J. Bezosas ruošiasi skristi į kosmosą „Blue Origin“ erdvėlaiviu

Interneto prekybos milžinės „Amazon“ įkūrėjas Jeffas Bezosas (Džefas Bezosas) pirmadienį paskelbė ateinantį mėnesį skrisiantis į kosmosą per jam priklausančios bendrovės „Blue Origin“ sukurtos raketos pirmąjį pilotuojamą skrydį.

„Nuo pat laikų, kai buvau penkerių, visuomet svajojau nukeliauti į kosmosą. Liepos 20-ąją leisiuosi į šią kelionę kartu su savo broliu“, – per „Instagram“ informavo J. Bezosas.

„Blue Origin“ savo ruožtu nurodė, kad J. Bezosas ir jo brolis Markas skris per bendrovės erdvėlaivio „New Shepard“ pirmąjį pilotuojamą skrydį.

Bendrovė siūlo įsigyti trečią vietą aukcione. Šiuo metu kaina yra išaugusi iki 2,8 mln. JAV dolerių [2,3 mln. eurų); varžytinėse dalyvauja beveik 6 tūkst. žmonių iš 143 šalių.

Skrydis truks tik 10 minučių – keturias iš jų erdvėlaivio keleiviai bus virš vadinamosios Karmano linijos, kuri yra laikoma Žemės atmosferos ir kosmoso riba.

„Blue Origin“ daugkartinio naudojimo suborbitinė nešančiosios raketos ir erdvėlaivio sistema pavadinta prieš 60 metų pirmojo į kosmosą pakilusio amerikiečio Alano Shepardo (Alano Šepardo) vardu.

Lėšos, gautos už aukcione parduotą bilietą į kosmosą atiteks „Blue Origin“ fondui „Club for the Future“ („Klubas už ateitį“), siekiančiam įkvėpti būsimas kartas siekti karjeros mokslo, inžinerijos, technologijų ir matematikos srityse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių