Didžiausias pasaulyje radioteleskopas kosmose ieškos kitų gyvybės formų

  • Teksto dydis:

Sekmadienį Pietvakarių Kinijoje pradėjo veikti didžiausias pasaulyje radioteleskopas. Pekinas teigia, kad šis projektas padės žmonijai kosmose ieškoti kitų gyvybės formų.

Penkių šimtų metrų skersmens apertūrinis sferinis radioteleskopas (FAST) buvo sumontuotas kalnuotame Guidžou regione. Jis pradėjo veikti sekmadienį maždaug vidurdienį, pranešė Kinijos valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“.

180 mln. JAV dolerių kainavęs teleskopas nustelbs Puerto Rike veikiančią Aresibo observatoriją, kurioje iki šiol buvo įrengtas didžiausias pasaulyje radioteleskopas. Naujasis teleskopas yra dvigubai jautresnis, o jo reflektorius prilygsta trisdešimčiai futbolo aikščių.

FAST lėkštė, sudaryta iš 4450 panelių, gaudys protingų gyvybių signalus ir fiksuos tolimuosius pulsarus – mažytes neutronų žvaigždes, kurios, kaip manoma, yra supernovų sprogimo produktai.

Kinai savo ambicingą kariuomenės vykdomą milijardinės vertės kosminę programą laiką šalies pažangos simboliu. Šalis planuoja iki 2020 metų sukurti savo nuolatinę kosminę stotį ir galiausiai surengti misiją į Mėnulį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kinija

Kinija portretas
viska atlikdama slaptai , neafisuojant stebina savo techniniais projektais - tai rodo jog turi dideliu sumanymu,galimybiu, protingu zmoniu , lesu . Jeigu pasaulio didziosios valstybes suvienytu savo galimybes mokslo labui - butu pats didziausias pasaulio ivykis
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių