Į Lietuvą atvyksta legendinio mokslininko S. Hawkingo dukra

  • Teksto dydis:

Ar kada pagalvojote, kas nutiktų, jei patektumėte į juodąją skylę? Kadaise vienas garsiausių pasaulio mokslininkų Stephenas Hawkingas atsakė, jog virstume spagečiais. Būtent šis atsakymas tapo postūmiu jo dukrai žurnalistei, novelistei, švietėjai bei filantropei Katerinai Lucy Hawking šmaikščiai rašyti kosmoso ir mokslo tematika.

Paprastai ir aiškiai apie kosmosą, laiką, fiziką bei mokslą žmonėms pasakoti pradėjo S. Hawkingas, o vėliau jo pėdomis pasekė ir dukra. 2007 m. kartu su tėvu L. Hawking išleido knygą vaikams „Džordžo slaptasis Visatos raktas“. Šiandien novelistė yra išleidusi jau šešias knygas apie Džordžo keliones bei pelniusi ne vieną apdovanojimą už mokslo populiarinimą vaikams.

Unikalią progą iš garsiosios mokslo populiarintojos išgirsti apie kosmoso paslaptis, mokslą bei švietimą turės visi, apsilankę didžiausio Baltijos šalyse progreso ir inovacijų festivalio LOGIN renginiuose rugsėjo 24-25 d. Mokslininkė kalbės „Progress makers“ renginyje, o kitų renginių dalyviai galės matyti jos pranešimo tiesioginę transliaciją. Viena pagrindinių LOGIN pranešėjų L. Hawking pasirodys rugsėjo 25 d.

„Progress makers“ renginio rėmėju šiemet tapo vienas didžiausių Lietuvoje komercinių bankų SEB, tęsiantis bendradarbiavimą su festivaliu LOGIN. „Naujausi mokslo atradimai, technologijos ir jų paprastas ir kūrybiškas pritaikymas kasdienybėje yra labai svarbus šiuo metu. Todėl labai džiaugiamės, kad galime prisidėti prie šio renginio ir supažindinti lankytojus su žmonėmis, kurie yra progreso variklis. Šiemet visi, pasirinkę „Progress makers“ renginį, galės išvysti vieną žinomiausių šių laikų švietėjų, kuri apie progresą sugeba papasakoti paprastai ir lengvai – taip, kad suprastų visi klausantys“, – sako Sonata Gutauskaitė-Bubnelienė, SEB Baltijos šalių tarnybos mažmeninės bankininkystės vadovė.

Novelistė baigė rašyti ir tėvo nebaigtą knygą „Trumpi atsakymai į sudėtingus klausimus (angl. „Brief answers to the big questions“) ir tęsia jo kitus darbus. S. Hawkingas paliko tokią įtaką žmonėms, kad tiek prie knygos užbaigimo, tiek prie kitų jo filantropinių veiklų prisideda ir užtikrina tęstinumą daug kitų žymių žmonių: S. Hawkingą filme vaidinęs Oskaru apdovanotas aktorius Eddie Redmayne, Nobelio fizikos srityje laimėtojas Kip Thorne bei kiti. Dalis pajamų už knygos pardavimus atitenka Motorinių neuronų ligų asociacijai – būtent šia liga ir sirgo S. Hawkingas.

Organizatoriai neseniai skelbė ir apie kitus pranešėjus: „Game changers“ renginyje bus galima išgirsti Markusą Villigą, kuris sėdėdamas mokyklos suole ir būdamas vos 19 m. sugalvojo pavežėjimo platformos „Taxify“ idėją; unikalią progą iš garsiosios neuromokslininkės dr. Urtės Neniškytės išgirsti apie smegenų galimybes ir ne tik, turės visi, apsilankę „Curious minds“ renginyje; Romanas Zontovičius, savaeigių transporto priemonių kūrėjų „Waymo“ inžinierius, „Future creators“ renginio dalyviams pasakos apie transporto rinkos inovacijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Geofizikas proistorikas inž. ROMUALDAS ZUBINAS

Geofizikas proistorikas inž. ROMUALDAS  ZUBINAS  portretas
"Ir didžiausias pastatas, kasamas iš Timnos ovalinio griuvėsių kauburio, nenori išduoti savo paslapčių.. Antrosios kasinėjimo kampanijos metu, buvusio karalių miesto centre, nuvalomas maždaug 50 m. ilgio ir 40 m. pločio plotas, tačiau vis dar nerandama pastatų komplekso ribų. Nuo nepaprasto karščio per didįjį TIMNOS gaisrą, akmenys ir skalda, taip susilydė, kad juos galima sudaužyti tiks sunkiais kūjais. Su kranais ir suktuvais, kraunami griuvenų luitai į didelius sunkvežimius ir išvežami. Kai nešikai pagaliau nuvalė griuvenas ir smėlį, pasirodo didelis kiemas, išklotas poliruotom rausvo marmuro plytelėmis." (EVA GERLAH SMĖLIO UŽPUSTYTOS ŠVENTOVĖS psl. 317.). Netenka abejoti, kad tai buvo ATLANTO - TERO - SANTARINĮ UGNIKALNIO GAISRAS!!!!

Geofizikas proistorikas inž. ROMUALDAS ZUBINAS

Geofizikas proistorikas inž. ROMUALDAS  ZUBINAS  portretas
Štai kas Viduržemio jūros regione įvyko po "ATLANTO - TERE- SANTARINI" ugnikalnio sprogimo 1179 m.pr.m,e. (Eva Gerlah SMĖLIO UŽPUSTYTOS ŠVENTOVĖS); "Kai Alachas apreiškė pranašui Mohametui Koraną, arabų atmintyje dar buvo gyvas Maribo užtvankos PRALAUŽIMAS. Tikriausiai lygiai pranašo gimimo metais, bet ne ankščiau ankščiau kaip prieš du dešimtmečius, sugriuvus kelių šimtmečių senumo užtvankai, per SABĖJŲ derlingus laukus nusirito niokojanti banga. Laukai buvo nušluoti, kaimenės žuvo kunkuliuojančiame sraute, NAMAI BUVO SUGRIAUTI. Netekusios namų IŠTISOS GENTYS patraukė iš PIETŲ ARABIJOS, ieškodamos naujų gyvenamų žemių, ir atgabeno SIAUBINGĄ ŽINIĄ net į turtingus prekybos MIESTUS MEKĄ ir MEDYNA". Čia klausėsi žmonės liudininkų pasakojimų apie ĮVYKUSIĄ baisią katastrofą." NETENKA ABĖJOTI, KAD ŠIĄ KATASTROFĄ PAGIMDĖ ATLANTO - TERE - SANTARINI UGNIKALNIS"!

Astronomas geofizikas inž. ROMUALDAS ZUBINAS

Astronomas geofizikas inž. ROMUALDAS  ZUBINAS  portretas
ATLANTIDA ir PLATONAS?! TAČIAU PIRMIAU NUO LEGENDINIO KRIVIŲ KRIVAIČIO VANDENORIAUS!!! Mat, LIETUVIŲ KRYVIAI, ir jų pagelbininkai, Krivaičiai, bei ŽYNIAI, per TŪKSTANTMEČIUS nuolat ir nuolat stebėdavo gamtoje vykstančius geofizinius procesus. NUOLATINIUS ATLANTO UGNIKALNIO VEIKLOS STEBĖJIMUS, VYKUSIUS ANTRAME TŪKSTANTMETYJE PR.M.E. KRIVIŲ KRIVAITIS VANDENORIUS APRAŠĖ EPE "ILIADA". Štai 1179 ,m.pr.m.e. įvyko siaubingas ATLANTO - TERO- SANTARINI ugnikalnio sprogimas. Šį UGNIKALNIO sprogimą KRIVIŲ KRIVAITIS VANDENORIUS vėliau aprašė epe "ODISĖJA". Jame KRIVIŲ KRIVAITIS, preciziškai smulkiai aprašė - kas? VYKO? Viduržemio jūros regione, po UGNIKALNIO SPROGIMO! Tai jis nuosekliai išdėstė epe "ODISĖJA"., kur ODISĖJAS SIMBOLIZUOJA ŽEMĖS -BANGAVIMĄ ir LIULIAVIMĄ po SPROGIMO! Apie visą tai skaitykite inž. Romualdo Zubino knygoje "PERKŪNAS"!!!
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių