Pereiti į pagrindinį turinį

Kodėl nešiojami kompiuteriai yra brangesni nei staliniai?

2021-12-17 07:36
DMN inf.

Planuojant įsigyti kompiuterinę įrangą kaskart kyla klausimas, ką geriau pirkti – nešiojamą kompiuterį ar stacionarų. Tikslaus atsakymo į šį klausimą nėra. Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad stacionarūs kompiuteriai yra talpesni, todėl turėtų būti brangesni. Bet ne! Mobilumo amžiuje (net ir nuolatinių suvaržymų dėl COVID-19 pandemijos laikais) nešiojami kompiuteriai yra labiau paklausūs, todėl jie kainuoja daugiau. Vis dėlto ne viskas taip paprasta!

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Pardavėjų nuotr.

Stacionarūs kompiuteriai yra įvairių kompiuterio komponentų rinkinys, kurie galiausiai sudaro vientisą agregatą. Kas tai sudaro? Be pagrindinių komponentų, tokių kaip monitorius ir sisteminis blokas, kompiuteryje yra atminties talpos ir tinklo įrenginiai, įvesties ir išvesties sistemos ir kt. Pavyzdžiui, kiekvienas modelis turi savo korpusą ir medžiagų lydinį, kurių kainos gali būti skirtingos.

Taip pat reikia atsiminti, kad kompiuterio ir visų jo komponentų kaina priklauso nuo „geležies“ savybių. Pavyzdžiui, greitis reikalauja labai geros dvigubos atminties, kurioje, be savo apimties, iš esmės svarbus ir reakcijos į įrašymą bei skaitymą greitis – nuo ​​to priklauso jos greitaveika. Stacionarūs kompiuteriai yra jūsų „namų biuras“. Tad yra svarbu suprasti jo parametrus ir reikšmes.

Nešiojami kompiuteriai, priešingai, yra kompaktiška įranga, tačiau nepaisant viso savo kompaktiškumo, jie gali būti tokie pat galingi, kaip ir stacionarūs. Jie tiesiog paslepia savo „jėgą ir našumą“ viename mažame korpuse. Todėl dažnai renkantis nešiojamuosius kompiuterius, o ne stacionarius, permokama už kompaktiškumą, mobilumą, o galbūt ir grožį. Nešiojami kompiuteriai tapo vienu iš nepakeičiamiausių įrenginių mūsų kasdieniniame gyvenime. Šioje vietoje labai svarbu apsispręsti, kokiu tikslu naudosime naują pirkinį.

Bet kokiu atveju tiek kokybiški stacionarūs, tiek nešiojami kompiuteriai nėra pigūs. O jei norite sutaupyti, ar jūsų biudžetas neleidžia įsigyti brangios kompiuterinės technikos, tuomet siūlome kreiptis į MDATA internetinę parduotuvę. Parduotuvės svetainėje rasite platų prekių asortimentą žema kaina ir su dviejų metų garantija. Nereikia bėgioti per fizines parduotuves ieškant kompiuterio ir kelti pavojaus savo sveikatai. MDATA paslaugos greitos, o pasiūlymai – patraukliausi. Skiltyje „Nukainuota“ rasite modelius dar mažesnėmis kainomis, taip pat jiems gausite dviejų metų garantiją.

Taip, nešiojami kompiuteriai yra brangesni nei staliniai kompiuteriai, tačiau jie užima mažiau vietos ir yra žymiai patogesni transportuojant. Svarbiausia, kad naujam kompiuteriui teisingai įrengtumėte specialią darbo vietą ir tuomet juo naudodamiesi pajusite maksimalų malonumą.

Straipsnis užsakytas

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų