Pereiti į pagrindinį turinį

Maps.lt kviečia pranešti apie skriaudžiamą gamtą

2009-02-13 15:32
Maps.lt kviečia pranešti apie skriaudžiamą gamtą
Maps.lt kviečia pranešti apie skriaudžiamą gamtą / Diena Media iliustr.

Interneto svetainės Maps.lt įkūrėja bendrovė "HNIT-BALTIC" kartu su nevyriausybine organizacija "Baltijos aplinkos forumas"inicijavo bendrą savanorišką aplinkosaugos projektą - "Pranešk apie skriaudžiamą gamtą". Interneto vartotojams pasiūlyta nusikaltimus gamtai registruoti interaktyviame Maps.lt žemėlapyje.

"Pirmiausia norime atkreipti visuomenės dėmesį į žalojamą gamtą, paskatinti žmones nelikti abejingais, greitai ir paprastai mūsų svetainėje pranešti apie aplinkosaugos problemas. Taip pat stengiamės, kad ši informacija greitai pasiektų atsakingas institucijas, kurios galėtų imtis problemų sprendimo", - sakė Arvydas Dotas, "Maps.lt" produkto vadovas.

"Aplinkosaugininkai sveikina šią iniciatyvą. Jos reikšmę sunku pervertinti. Tai rodo ir žmonių neabejingumą mus supančiai aplinkai, ir norą ją išsaugoti. Internetu gauta informacija jau ne vieną kartą padėjo sudrausminti pažeidėjus", - teigė aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas.

Per pusmetį nuo akcijos pradžios gauta apie 200 pranešimų. Dauguma iš jų apie netinkamai tvarkomas atliekas, šiukšlynus miškuose, nelegaliai nuotėkomis teršiamus vandens telkinius.

Kaunietis svetainei atsiuntė nuotraukų, kuriose įamžino, kaip automobiliu atvykusi šeima išpila prie kelio gražioje gamtos vietoje šiukšles. Pagal nuotraukose užfiksuotą mašinos numerį policija nustatė kaltininką ir nubaudė jį 2 tūkst. litų bauda. Žvejys iš Alytaus rajono pranešė apie nuotėkomis teršiamą Punelės upę. Alytaus regiono agentūra atsakė, kad nustatytas kaltininkas, jam paskirta administracinė bauda ir pareikalauta taršą nedelsiant nutraukti.

Visi svetainėje užregistruoti pranešimai perduodami nevyriausybinei organizacijai "Baltijos aplinkos forumas", kuri surinktus duomenis susistemina ir pateikia atsakingoms institucijoms, dažniausiai seniūnijoms arba regioninių aplinkos apsaugos departamentų padaliniams. Organizacija taip pat kontroliuoja, kaip šios problemos sprendžiamos ir apie tai informuoja apie problemą pranešusį asmenį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų