Nedidelis įrenginys, kuris atkartoja kitų prietaisų formas

  • Teksto dydis:

Įsivaizduokite, jei parsisiuntus mobiliąją žaidimo aplikaciją į telefoną, įrenginys automatiškai persiformuotų į žaidimo konsolę, o išsiuntus žinutę telefonas grįžtų į jo įprastą formą. Skamba siurrealistiškai, bet tai visai realu.

Tokį eksperimentą siūlo Bristolio universiteto tyrėjai. Jie tobulina „Cubimorph“ – nedidelį, formą galintį keisti įrenginį. Mokslininkai viliasi, kad jų kuriamas prietaisas galės atkartoti įvairių įrenginių formas ir taps universaliu nešiojamuoju įrenginiu.

Sumanymas neseniai buvo pristatytas robotų ir automatikos konferencijoje, vykusioje Stokholme gegužės 16–21 dienomis, rašo livescience.com.

„Cubimorph“ idėja gali numalšinti įsisenėjusius ginčus dėl to, ar žmogus gali valdyti įrenginių formą. Naujas įrenginys taip pat padėtų dar labiau suartinti žmones ir techniką.

„Labai domiuosi tuo, kaip mes, žmonės, galime manipuliuoti daiktais“, – pasakojo Bristolio universiteto kompiuterių mokslo skyriaus dėstytoja Anne Roudaut. – Kai matome ant stalo vandens butelį, žinome, kaip rankomis paimti jį, tiksliai žinome, kaip atidaryti duris.“

A. Roudaut ir tyrėjų komandos siekis – išplėsti mūsų kasdienes galimybes. Tą gali padėti padaryti įrenginys transformatorius.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių