Panašu, kad šis gydymas iš tikrųjų gelbės sunkiausius COVID-19 pacientus

  • Teksto dydis:

Su laiku naujienos susidėvi. Taip nutiko ir su COVID-19. Po kelių mėnesių žmonės ima atsipalaiduoti ir tarsi jau norėtų pamiršti, kad ši liga egzistuoja. Tačiau gydytojai ir mokslininkai vis dar ieško sprendimų. Nes jei ne dabar, tai jų prireiks antrosios bangos metu.

Bandoma visa eilė vaistų, ieškant geriausios kombinacijos, kuri blokuos SARS-CoV-2 virusus organizme. Vakcinos greitai nesulauksime, tačiau gydymą galima surasti pakankamai greitai. Imuninės sistemos antikūniais praturtinta kraujo plazma jau kurį laiką yra matoma kaip reali galimybė išgelbėti sunkiomis COVID-19 ligos formomis sergančius žmones.

Kraujo plazmos perpylimas nėra naujiena infekcinių ligų gydyme. Tiesą sakant, šis metodas buvo bandomas dar prieš šimtą metų. Jis buvo prisimintas ir pakankamai neseniai – taip buvo gydoma Ebolos karštinė bei SARS. Ir pakankamai sėkmingai.

Idėja gana paprasta – infekcine liga persirgęs žmogus ima gaminti antikūnius. Būtent dėl to persirgus virusine liga stipriai sumažėja pakartotinės infekcijos rizika. Tuos antikūnius galima perpilti kartu su kraujo plazma. Taip imuninės sistemos kariai gali ir kitame kūne dorotis su jau pažįstamu priešu.

Bandymai su kraujo plazma COVID-19 gydyme vykdomi JAV, Šveicarijoje, Prancūzijoje, Kinijoje ir dar keliose valstybėse. Štai ligoninėje Grace, Austrijoje, nuo COVID-19 pasveikusio žmogaus antikūniai buvo suleisti trims sunkiems COVID-19 pacientams. Ir visi jie pasveiko.

Du iš tų trijų pacientų turėjo labai silpnas imunines sistemas. Trečiasis taip pat buvo gana silpnas. Antikūniais praturtintos plazmos perpylimas padėjo šiems žmonėms išgyventi. Ši procedūra sutrumpina infekcijos laiką ir stipriai numalšina sunkios ligos simptomus. Tiesa, gydytojai šio COVID-19 gydymo metodo neskuba rekomenduoti visiems.

Raudonasis Kryžius Austrijoje (ir kitose šalyse) kviečia nuo COVID-19 pasveikusius žmones aukoti savo laiką ir kraujo plazmą. Tačiau pabrėžiama, kad ji reikalinga tolimesniems bandymams atlikti. Gydytojai teigia, kad ši terapija būtų taikoma tik pagal tam tikrus kriterijus atrinktiems pacientams. Didžioji dalis ir toliau leistų kūnui gydytis savarankiškai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ojo

Ojo portretas
O kaip reikia suzi oti kad persirgai, tyrimai tokie tai neatliekami, norint to pasiekti, irodinejant, kad tiketina, jog persirgai, patirsi istisa patyciu tirada, o visi tiek sam tiek gyd istaigos vadovu yelegonao tyli, nestsako- visi isejo į fronta karui su korona, arba ja vaikodi po zalias pievas

Ni jo

Ni jo portretas
,,leistu kūnui gyditis savarankiškai,,,tai geriau gal tegu ir pasako,kad negydo,o negydomi ligoniai ir miršta,ar pradeda gydyti kai jau žmogus nebeprakvėpuoja...

Hansas

Hansas portretas
Kiek turčių jau įsipylė plazmos?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių