Pigiausias „Arctis“ ausinių modelis – neprastesnis už brangius

  • Teksto dydis:

„SteelSeries“ kompanija garsėja puikiais žaidimų įrangos sprendimais, kurie yra mėgstami ne tik žaidėjų mėgėjų, bet ir profesionalių eSporto atstovų. Ausinės „Arctis 3“ yra vienas tokios įrangos pavyzdžių. Daugiakanalio virtualaus 7.1 garso palaikymas, puikus mikrofonas ir kas dar? Būtent apie tai ir yra ši Varle.lt eSporto ir žaidimų įrangos specialistų parengta apžvalga.

„SteelSeries Arctis 3“ ausinės yra pigiausias „Arctis“ serijos modelis. Kuo jos skiriasi nuo savo brangesnių seserų?

„Arctis 5“ pasižymi RGB apšvietimu, o „Arctis 7“ siūlo bevielį jungiamumą. „SteelSeries Arctis 3“ ausinėse šitų dalykų nerasime. O šiaip „Arctis 3“ ausinės siūlo praktiškai viską, ko reikia žaidėjams: yra patogios ir turi didelius kaušelius, pasižymi erdviniu „Dolby 7.1“ garsu ir būtinu kiekvieno save gerbiančio žaidėjo atributu – mikrofonu.

Komplektacija

Žaidimų ausinių „SteelSeries Arctis 3“ komplektaciją sudaro instrukcija, kortelė su serijiniu numeriu aktyvavimui gamintojo puslapyje, keli lipdukai. Taip pat čia rasime 1 m ilgio laidą, kuris vienu galu prijungiamas prie ausinių, o kitu galu – prie kitų atitinkamų ilgikiklių su jungtimis. Vienas skirtas prijungimui prie kompiuterio yra 1,5 m ilgio ir turi du 3,5 mm mini-jack kištukus – atskirai ausinių ir mikrofono prijungimui. Kitas yra 10 cm ilgio ir turi keturių lizdų 3,5 mm jungtį, skirtą prijungimui prie žaidimų konsolių ir mobiliųjų įrenginių.

Dizainas ir ergonomika

Pretezingas žaidimų ausinių dizainas niekada nebuvo laikomas nereikalingu dalyku. Varle.lt žaidimų ausinių specialistų manymu, bendrai šio segmento įrangai ir priedams būdingas išskirtinis žaidimų nuotaikas atspindintis dizainas, tačiau „SteelSeries Arctis 3“ sudėtinga priskirti šiai grupei, nes kaip matote, jų dizainas pakankamai ramus ir stilingas. Čia nerasime jokio ryškiai raudono ar žalio apšvietimo.

„SteelSeries Arctis 3“ yra puikus variantas žmonėms, vertinantiems minimalistinį dizainą. Visą konstrukciją sudaro įvairių medžiagų derinys. Ausinių medžiagų sąraše puikuojasi matinis patvarus plastikas, minkšta išorinių ausinių kaušelių danga soft-touch, gumos ir audinio derinio lankelis ir minkštos ausinių pagalvėlės, kurios taip pat yra medžiaginės. Užsidėjus ant galvos ausinės atrodo tikrai puikiai.

Panaudotos „SteelSeries Arctis 3“ konstrukcijoje medžiagos lemia, kad ausinės yra labai lengvos ir net ilgos žaidimų ar muzikos klausymosi valandos nekelia nepatogumų.

Lankelis yra pakankamai lankstus. Po juo yra medžiaginis dirželis, primenantis slidinėjimo akinius. Šio dirželio paskirtis yra laikyti ausinių konstrukciją ant galvos. Svarbu pažymėti tai, kad dirželis yra lankstus ir pasižymi ilgio reguliavimo galimybe.

Iš kairės pusės esantį mikrofoną galima paslėpti konstrukcjijos viduje. Iš tikrųjų, kai mikrofonas yra paslėptas, sunku ir pasakyti, kad reikalų čia turime su žaidimų ausinėmis. Iš kairės pusės taip pat yra garso reguliavimo ratukas bei mygtukas, skirtas mikrofono valdymui. Visų šių elementų išdėstymas yra labai patogus.

Ant ausų uždedamos „SteelSeries Arctis 3“ ausines 3,3 mm jungties dėka galima prijungti tiek prie kompiuterio, tiek prie žaidimų konsolės, tiek prie telefono.

Ausinių kaušeliai pasukami 180° kampais, todėl nesinaudojant ausinėmis, jas patogu laikyti ant kaklo. Ausinių kaušeliai dideli ir pilnai uždengia ausis. „SteelSeries Arctis 3“ pagalvėlės pagamintos iš „AirWeave“ pavadintos medžiagos, kuri pasak gamintojo, pasižymi oro pralaidumu. Varle.lt žaidimų ausinių specialistų teigimu, šios „Arctis“ ausinės tikrai labai patogios, pagalvėlės minkštos ir ausys visiškai neprakaitoja ilgesnių žaidimų sesijų metu. Tiesa, triukšmo izoliavimas čia kiek blogesnis nei variantuose su dirbtinės odos pagalvėlėmis.

Garso kokybė

„SteelSeries Arctis 3“ – tai 40 mm garsiakalbio skersmens ausinės, kurios pasižymi 20 ~ 22000 Hz dažniu ir 98 dB jautrumu. Garsas ausinėse skamba tikrai puikiai. Reikėtų pažymėti tai, kad gamintojas nepersistengė su žemais tonais. Aplodismentų čia verti ir vidutiniai ir aukšti tonai. Šios „SteelSeries“ ausinės puikiai tinka ne tik žaidimams, bet ir įvairaus žanro muzikos klausymuisi. Galima pastebėti, kad „SteelSeries S1“ aprūpina tiksliu ir tikrovišku visų garsų, o ne tik sproginėjimų, skambesiu. Iš tiesų, žaidimų metu galima be problemų išgirsti kiekvieną garsą.

Kalbant apie garso kokybę žaidimų metu būtina pabrėžti tai, kad šios ausinės palaiko 7.1. erdvinį garsą. Įdomu tai, kad įprastai, ausinės, kurios siūlo šią technologiją, yra prijungiamos per USB sąsają, o „SteelSeries Arctis 3“ atveju šiam tikslui pakanka 3,5 mm minijack jungties, kompiuterio su „Windows 7“ ar naujesne operacine sistema ir „SteelSeries Engine“ programinės įrangos. Norint sukonfigūruoti erdvinį garsą, reikia šiek tiek pavargti. Pirmiausia reikia užregistruoti ausines gamintojo puslapyje, tada priskirti jas prie specialios paskyros, o vėliau prisijungti prie „SteelSeries Engine“. Erdvinis garsas veikia gerai – garso šaltiniai žaidimuose nustatomi pakankamai tiksliai.

Įmontuoto dvikrypčio „ClearCast“ mikrofono užduotis – efektyviai slopinti aplinkos triukšmus ir užtikrinti švarų garsą pokalbių metu. Tiek žaidimų, tiek paprastų pokalbių metu mikrofono kokybė tikrai yra puikaus lygio.

Programinė įranga

Norint sukonfigūruoti ausines „Windows“ operacinėje sistemoje, reikia pasinaudoti jau minėta „SteelSeries Engine“ programine įranga. Ši programinė įranga suteikia naudotojui galimybę kurti profilius. Nustatymų lygyje galima įjungti virtualų erdvinį 7.1 garsą, valdyti ekvalaizerį ar nustatyti triukšmo slopinimo lygį mikrofonui. Naudotis šia programa pakankamai paprasta.

„SteelSeries Arctis 3“ – tai labai vykusios ausinės apgalvoto dizaino lengvos konstrukcijos prasme. Šias ausines galima drąsiai pagirti už jų universalumą, nes jos puikiai tinka tiek žaidimams, tiek muzikos klausymusi. Varle.lt specialistų manymu, „SteelSeries Arctis 3“ modelis tikrai vertas savo kainos ir gero įvertinimo dėl savo tikrai kokybiško garso, dizaino, 7.1 formato virtualaus garso ir galimybės dublikuoti garsą kitose ausinės 3,5 mm jungties dėka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių