Rusija pradėjo gaminti pirmąją nešančiąją raketą skrydžiams į Mėnulį

Rusija pradėjo gaminti būsimosios supersunkiosios nešančiosios raketos „Jenisej“, kurią būtų galima naudoti skrydžiams į Mėnulį, pirmuosius modulius, trečiadienį pranešė šalies kosmoso agentūros „Roskosmos“ vadovas Dmitrijus Rogozinas.

D. Rogozinas per „Twitter“ paskelbė nuotraukų iš modulius surenkančios įmonės.

„Tai mūsų naujosios supersunkiosios klasės raketos „Jenisej“ universaliųjų raketinių modulių konstrukcijos“, – sakoma jo žinutėje.

Raketos pirminis projektas buvo patvirtintas praeitų metų pabaigoje. Tikimasi, kad nešėjos, kuriamos raketos „Sojuz 5“ blokų pagrindu, pirmasis skrydis turėtų įvykti maždaug 2028 metais.

Planuojama, kad raketos keliamoji galia bus 88 tonos ir kad ji galės nuskraidinti 20 tonų pilotuojamą erdvėlaivį į orbitą aplink Mėnulį.

„Jenisej“ galėtų būti naudojama ne vien skrydžiams į Mėnulį, bet iš iškelti į orbitą aplink Žemę palydovus, krovinių kapsules ir pilotuojamus erdvėlaivius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

daug ka

daug ka  portretas
pradeda bet kas gamint ,tik finiso nebuna. Menu rusupasigyrimus ,kur paleido raketa ,kuri nuskridus 10000 km .vieno mwtro taiklumu pataike i taikini,tik va paleidima ,'parode' tik kodel neparode pataikymo ,gal visai nieko nebuvo paleide tik gyresi ? Kaip ir nasa girias apie "misijas" menuli?

idomu

idomu portretas
Lietuviška batų dėžutė skleidžianti draugės komunistės - Tūlpės kreipimasi į visatos proletariatą dar vis sklando atvirame kosmose?

Petka

Petka portretas
Putina sius i menuli? Apsauga nuo covid 19? Su jais juoku nera...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių