Rusijos laivas prisijungė prie TKS, kad pakeistų apgadintą kapsulę

Prie Tarptautinės kosminės stoties (TKS) anksti sekmadienį prisišvartavo Rusijos „Sojuz“ kapsulė be įgulos, kuri galiausiai parskraidins namo tris astronautus, kurių pirminę grįžimo transporto priemonę apgadino nedidelis meteoroidas.

Laivas „Sojuz MS-23“, užbaigdamas „Sojuz“ dviejų dienų kelionę po starto iš Kazachstano, autonomiškai prisijungė prie orbitoje esančios mokslinių tyrimų laboratorijos, rodė TKS partnerės NASA tiesioginė vaizdo transliacija.

Tikimasi, kad rugsėjo mėnesį jis parskraidins Jungtinių Valstijų astronautą Franką Rubio (Franką Rubiją) ir rusų kosmonautus Dmitrijų Peteliną bei Sergejų Prokopjevą.

Trijulė į TKS atvyko praėjusių metų rugsėjį laivu „Sojuz MS-22“. Iš pradžių buvo planuojama, kad jie čia praleis tik apie šešis mėnesius – iki kovo pabaigos.

Tačiau gruodžio 14 dieną, prieš pat Rusijos kosmonautams pradedant išėjimą į atvirą kosmosą, iš jų erdvėlaivio nutekėjo aušinimo skystis po to, kai į ją atsitrenkė, JAV ir Rusijos kosmoso pareigūnų nuomone, maža kosminė uoliena.

Rusijos kosmoso agentūra „Roskosmos“ nusprendė išsiųsti „Sojuz MS-23“, kad pakeistų sugedusį laivą, tačiau be trijų planuotų įgulos narių.

F. Rubio, D. Petelinas ir S. Prokopjevas, neturėdami kuo juos pakeisti, dabar iš viso beveik metus praleis kosmose.

Tikimasi, kad apgadintas „Sojuz MS-22“ išskris iš kosminės stoties be keleivių ir kovo pabaigoje grįš į Žemę.

Kitą savaitę prie jų turi prisijungti „Crew-6“ misijos nariai – du amerikiečiai, Jungtinių Arabų Emyratų pilietis ir rusas, taip pat atvyksiantys „SpaceX“ kapsule, kuri turėtų būti paleista pirmadienį iš Floridos.

Praėjus kelioms dienoms „Crew-5“ sugrįš į Žemę.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rasa

Rasa portretas
Labai gražus drasus vyrai pagarba

onute

onute portretas
TAI TIKRI DRASUS VYRAI SĖKMĖS IR DIDELĖ JIEMS PAGARBA

natalija to Skiep

natalija to Skiep portretas
O tve pažystam iš smarves ožiu smirdi Ir žinai ubage jie astronautai jie aukštos pagarbos verti žmones o tu skiep tik smirdžiukas toks mažas ir biednas dar ir šlapiu maišu trenktas
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių