Pereiti į pagrindinį turinį

Šokiruojantis mokslininkų atradimas: Turino drobulėje – Jėzaus antspaudas?

2024-08-22 10:52
Parengta pagal „The Sun“

Mokslininkai teigia padarę šokiruojantį atradimą, kuris padėtų atskleisti, kaip Jėzus buvo palaidotas po to, kai buvo nukryžiuotas. Jie tvirtina, kad garsioji Turino drobulė, į kurią Jėzus buvo suvyniotas prieš jį palaidojant, gali būti kelių tūkstančių metų senumo, ir tai yra ne klastotė, kaip manyta anksčiau.

Atradimas: mokslininkai teigia radę įrodymų, kad Turino drobulė, ant kurios matomas Jėzaus kūno antspaudas, yra ne klastotė.
Atradimas: mokslininkai teigia radę įrodymų, kad Turino drobulė, ant kurios matomas Jėzaus kūno antspaudas, yra ne klastotė. / Scanpix nuotr.

Turino drobulė, į kurią, kaip teigiama, buvo įsuptas nukryžiuoto Jėzaus kūnas, daugybę amžių kaitina tikinčiųjų aistras.

Jos ypač sustiprėjo, kai praėjusio amžiaus devintajame dešimtmetyje ant drobulės mokslininkai įžvelgė silpną barzdoto vyro veido atspaudą.

Tačiau pirminiai 1988 m. atlikti tyrimai rodė, kad audinys yra viduramžių laikų.

Tuomet tyrėjai, išanalizavę nedidelį audeklo gabalėlį, naudodami anglies datavimo metodą, nustatė, kad jis buvo pagamintas maždaug 1260–1350 m. po Kristaus.

Visai neseniai italų komanda, iš naujo išanalizavusi šias išvadas, teigė nustačiusi, kad jos neteisingos.

Naujausias mokslinis atradimas esą atskleidė, kad audinys buvo sukurtas maždaug prieš 2000 metų, tai yra Jėzaus gyvenimo laikais.

Italijos mokslininkai tvirtina, jog naudodami specialią rentgeno spindulių technologiją ištyrė aštuonis nedidelius audinio pavyzdžius, kad atskleistų smulkias lino struktūros bei celiuliozės raštų detales ir galėtų nustatyti jo pagaminimo datą.

Turino drobulė pirmą kartą viešai buvo parodyta 1350-aisiais.

Nuo 1578 m. ji saugoma karališkojoje San Giovanni Battista katedros koplyčioje Turine (Italija), iš čia ir kilo jos pavadinimas.

Biblijoje rašoma, kad Juozapas iš Arimatėjos suvyniojo Jėzaus kūną į drobulę prieš įdėdamas jį į kapą.

Evangelijoje pagal Matą rašoma: „Juozapas paėmė kūną ir suvyniojo jį į naują lininį audeklą. Jis įdėjo Jėzaus kūną į naują kapą, kurį buvo iškasęs uoloje.“

Tie, kurie matė audeklą, sako, kad jame yra neryškus rudas vyriškos figūros atvaizdas.

Atrodo, kad atvaizdas vaizduoja vyrą įdubusiomis akimis, kurio ūgis yra nuo 159 iki 182 cm.

Tyrėjai pastebėjo erškėčių vainiko požymius, žymes ant pečių ir rankų bei plėštines žaizdas ant nugaros.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Vis

Vatikanas nerimsta, tuoj įrodys, kas žemę laiko drambliai
0
0
irodyta, jog tai fake

per viasat history channel yra aiskiai dokumentinis filmas, kuriame aiskiai pasako, jog tai klastote ir aiskus kaltininkas, kas eksperimentavo ir buvo fotografavimo atsiradimo autorius, prasome paziureti ir suprasite.
0
0
As

Barzdoto vyro ? Visur ant kryžiaus apsiskaitęs be barzdos vaizduojamas Hm
1
0
Visi komentarai (3)

Daugiau naujienų