Pereiti į pagrindinį turinį

Telefonų laukia virusais užkrėstų kompiuterių likimas

2009-03-10 14:38
Telefonų laukia virusais užkrėstų kompiuterių likimas
Telefonų laukia virusais užkrėstų kompiuterių likimas / „Nokia“ nuotr.

Mobilieji telefonai artimiausioje ateityje taps nauju programišių taikiniu ir papildys "botnet" arba kompiuterių-zombių tinklus.

Iki šiol į tokius tinklus buvo įtraukiami tik kompiuteriai, tačiau į juos apsimokės įtraukti ir ištobulėjusius mobiliuosius telefonus. Jau yra pasirodę ir pirmųjų virusų, skirtų telefonams ir galinčių be vartotojo žinios užmegzti interneto ryšį.

Pavyzdžiui, vienas tokių virusų, pavadintų "Yxes.A", gali užkrėsti telefonus su 3 kartos operacine sistema "Symbian S60", kuri naudojama kai kuriuose "Nokia" telefonuose. Šis virusas nuskaito telefono serijos ir SIM kortelės numerius bei duomenis persiunčia į tam tikrą serverį. Kol kas nežinoma, kaip šią informaciją naudoja programišiai. Tokį virusą, galintį perimti telefono kontrolę, nesunku būtų pritaikyti ir kitiems tikslams.

Interneto saugumo sprendimų bendrovė "Fortinet" teigia, kad greitai bus sukurti "botnet" virusai telefonams. Bendrovės duomenimis, vienas iš keturių kompiuterių JAV priklauso kompiuterių-zombių tinklui. Tokie tinklai jungia milijonus užkrėstų kompiuterių pasaulyje, per juos dažniausiai platinamos interneto šiukšlės, jie gali būti pasitelkiami atakoms prieš įvairias interneto svetaines vykdyti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų