V. Sinkevičius: dirbtinio intelekto srityje Lietuva gali mesti iššūkį ES valstybėms

Briuselyje bus pristatyta Lietuvos nacionalinė dirbtinio intelekto (DI) strategija. Ją susitikimuose su Europos Komisijos atstovais bei dirbtinio intelekto konferencijose pristatys ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius.

Anot ministro, įgyvendinusi strategiją mūsų šalis šioje srityje mestų iššūkį didžiosioms ES valstybėms.

„Pastaruoju metu DI tampa globaliu mūšio lauku dėl šalių konkurencingumo. Jis ypač svarbus mažosioms ES valstybėms, kurios neturi didelių galimybių konkuruoti su ES senbuvėmis tradicinėse pramonės šakose. Sėkmingai įgyvendinusi dirbtinio intelekto strategiją Lietuva ne tik pagerintų sąlygas inovatyviam šalies verslui ir gyventojams, bet ir prisidėtų prie ES pastangų šioje srityje konkuruoti su JAV ir Kinija“, – Ekonomikos ir inovacijos ministerijos pranešime cituojamas V. Sinkevičius.

Per darbo vizitą ekonomikos ir inovacijų ministras V. Sinkevičius taip pat dalyvaus Europos Parlamente organizuojamoje konferencijoje „Dirbtinis intelektas Europoje: vyriausybių strategijos ir iššūkiai verslui“ bei „Center For Data Innovation“ organizuojamoje konferencijoje „Dirbtinio intelekto strategijos Europoje: dabartinė situacija ir perspektyvos ES valstybėse narėse“.

Kartu su kitų šalių atstovais V. Sinkevičius aptars ir visų ES valstybių narių indėlį, skatinant dirbtinio intelekto plėtrą ES lygiu, ir ES konkurencingumą šioje srityje globaliu mastu.

Nacionalinę dirbtinio intelekto strategiją parengė Ekonomikos ir inovacijų ministerija. Šio dokumento tikslas – sukurti teisinį ir etinį pagrindą Lietuvoje taikyti dirbtinį intelektą, sukurti prielaidas verslui ir mokslui plėtoti bei taikyti dirbtinio intelekto sprendimus maksimaliai išnaudojant jo ekonominį potencialą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

svarbiausia

svarbiausia portretas
siai socmafijai robotus panaudoti rinkimuose kas slaptai bandoma idiegti pagal S Arabijos modeli o gal ir nupirkta uz mokesciu moketoju pinigus?.....

Vienas tobuliausių

Vienas tobuliausių portretas
Dirbtinio “intelekto” pavyzdžių - Kepenis. Jis taip sušalo eketėje, kad dabar įdėjo jam kyborgo smegenis, kurios nelabai veikia, nes tas kvailys ir šitas eketėje mirko.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių