Vokietijos bendrovė „CureVac“ pradėjo vakcinos nuo COVID-19 bandymus su žmonėmis

  • Teksto dydis:

Vokietijos biotechnologijų bendrovė „CureVac“ gavo leidimą pradėti daug žadančios vakcinos nuo koronaviruso bandymus su žmonėmis, paskelbė medicinos reguliavimo agentūra, Paulo Ehrlicho institutas (PEI).

PEI suteikta leidimą pavadino „svarbiu etapu“.

Pranešime PEI teigia, kad leidimas „CureVac“ suteiktas remiantis „visapusišku galimos vakcinos rizikos ir naudos profilio vertinimu“.

Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) duomenimis, iš viso pasaulyje 11 vakcinų nuo koronaviruso yra bandomos su žmonėmis.

„CureVac“ apie pradedamus bandymus paskelbė praėjus dviem dienoms po to, kai Vokietijos vyriausybė pranešė už 300 mln. eurų įsigysianti 23 proc. bendrovės akcijų paketą.

Vokietijos žiniasklaidos teigimu, „CureVac“ ketina kitą mėnesį listinguoti savo akcijas Niujorko „Nasdaq“ akcijų biržoje.

Anksčiau šiemet žiniasklaidoje pasirodė pranešimai, kad Donaldas Trumpas siekia įsigyti Jungtinėms Valstijoms išskirtines teises į „CureVac“ sukurtą vakciną nuo koronaviruso. Tokia informacija sukėlė pyktį Berlyne, o Vokietijos ekonomikos ministras Peteris Altmaieris pareiškė, kad „Vokietija nėra parduodama“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių