Pereiti į pagrindinį turinį

Žaidimų kompiuterį pritaikė žoliapjovei valdyti

2009-04-07 13:52
Žaidimų kompiuterį pritaikė žoliapjovei valdyti
Žaidimų kompiuterį pritaikė žoliapjovei valdyti / casmobot.dk nuotr.

Vieno Danijos universiteto mokslininkai žaidimų kompiuterį pritaikė automatizuotai žoliapjovei valdyti. "Casmobot" pavadintą žoliapjovę galima valdyti su "Nintendo Wii" vairalazde.

Žaidimų kompiuterį ir žoliapjovę sujungęs mokslininkas Kjeldas Jensenas teigė, kad jo tikslas buvo sukurti efektyvesnį įrankį, skirtą žolei pjauti. Žoliapjovės valdymui naudojamas standartinė "Wiimote" vairalazdė, kuri per "Bluetooth" ryšį siunčia signalą centriniam kompiuteriui, o šis valdo žoliapjovę.

Žoliapjovę galima valdyti pačiam arba užprogramuoti jos judėjimo trajektoriją žemėlapyje ir visą darbą patikėti kompiuteriui. Pasak mokslininko, pažangi žoliapjovė jau buvo pristatyta miestu besirūpinantiems darbuotojams, kurie ją įvertino itin palankiai.

Beje, žoliapjovėje naudojamas valdymo modulis gali būti įdiegtas į bet kokią judančią priemonę, pavyzdžiui, dulkių siurblį ar vežimėlį.

Nuo žaidimo kompiuterio "Nintendo Wii" pristatymo, jo vairalazdės buvo pritaikytos įvairiems tikslams, pavyzdžiui, valdyti interneto kameras, naudotis žemėlapiais kompiuteryje ar net vairuoti riedį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų