Portalo kaunodiena.lt skaitytojams šiandien siūlome pasigaminti skanių ananasais įdarytų mėsos suktinukų.
Reikės:
150 ml ananasų sulčių (iš konservuotų ananasų);
150 g ananaso;
400 g kalakutienos filė;
150 g batono;
1 skiltelės česnako;
Citrinos sulčių (pagal skonį);
2 a. šaukšteliai grietinės;
2 vnt. kiaušinių;
1 v. šaukšto krakmolo;
Šviežiai maltų pipirų (pagal skonį);
200 ml vištienos sultinio;
200 g ryžių.
Gaminimas:
Kalakutienos filė (gabalėlius be kaulo) supjaustome 1,5 cm storio riekutėmis, pamušame iki plono muštinio (0,3 – 0,4 cm). Muštinius pagardiname prieskoniais (pagal skonį): šviežiai maltais pipirais, česnaku, sojos padažu;Balto batono riekutes pašauname į iki 150 laipsnių įkaitintą orkaitę „padžiūti" 5-7 min. Tuomet ištraukiame, atvėsiname ir supjaustome kubeliais;Atskirame dubenėlyje išplakame du kiaušinius su dviem a. š. grietinės, pagardiname druska;Paruošiame suktinukus: viename iš kalakutienos muštinio krašte dedame gabalėlį konservuoto ananaso, truputį sviesto (nebūtina). Muštinį dailiai susukame, gausiai panardiname į kiaušinio plakinį tuomet į batono kubelius – kad apliptų. Abiem rankomis apspaudžiame suktinį, kad batono kubeliai gerai pasiskirstytų;Taip paruoštus kalakutienos suktinukus dedame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Kepame 175 laipsnių temperatūroje apie 40 min., prižiūrint, kaip rusvėja batonas;Atidžiai nuplauname ryžius, uždedame virti;Ruošiame ananasų padažą. Prikaistuvyje užverdame stiklinę vištienos sultinio. Atskirame dubenyje sumaišome: ananasų sultis (iš konservuotų ananasų skardinės), šlakelį sojos padažo ir citrinos sulčių, keletą smulkintų konservuoto ananaso gabalėlių, nubrauktą šaukštą krakmolo, druskos ir maltų pipirų – pagal skonį. Į verdantį vištienos sultinį supilame nuolat maišomus padažo ingredientus. Maišome prikaistuvyje, kol padažas tirštėja ir užverda;Kalakutienos suktinukus patiekiame su ryžiais, ananasų padažu ir daržovėmis. Skanaus!
Gero apetito!
Turite mėgstamą receptą? Dažnai tenka gaminti? Siųskite savo receptus su nuotraukomis el. pašto adresu: [email protected].
Naujausi komentarai