Na, mes, lietuviai, gal šiek tiek konservatyvesni ir nedaugelis iš mūsų išdrįstų į greitai paruošiamų makaronų sriubą įsidėti riešutų sviesto, bet kai norisi kažko naujo, pabandyti visai verta. Kiek labiau lietuvaičių skonio receptoriams priimtiną patiekalą pasigaminti siūlo virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas. Jis pateikia aštrios kinietiškos vištienos sriubos receptą.
Aštri kinietiška vištienos sriuba
4 porcijoms reikės:
1 pakelis greitai paruošiamų makaronų be konservantų „Dorea“
8 „Vištiena kitaip“ vištienos petelių „Tulpės“
1 raudona paprika
1 morka
1 poras
1 cukinija
8 shiitake grybai
4 skiltelės česnako
3 cm ilgio imbiero šaknies
1 čili pipiras
1 valgomas šaukštas kapotos kalendros
8 valgomi šaukštai sojos
Aliejus kepimui
Druskos ir pipirų pagal skonį
Paruošimas:
Į verdantį vandenį sudėkite greitai paruošiamus makaronus „Dorea“ ir virkite 3 min. Išvirusius makaronus nukoškite ir atidėkite į šalį. Iš vištienos petelių „tulpių“ išvirkite vištienos sultinį. Shiitake grybus palaikykite 1 val. vandenyje, po to 3-5 min. pavirkite ir supjaustykite juostelėmis. Visas daržoves supjaustykite pailgais šiaudeliais. Imbierą ir česnaką susmulkinkite. Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi apkepinkite česnaką su imbieru, po to sudėkite visas daržoves ir pakepinkite 2-3 min. Svarbu, kad daržovės liktų traškios. Į anksčiau išvirtą vištienos sultinį suberkite apkeptas daržoves, įpilkite sojos padažo, sudėkite čili pipirą ir smulkintą kalendrą. Užvirinkite. Į lėkštę įdėkite saujelę išvirtų makaronų „Dorea“, 2 išvirtas vištienos petelių „tulpes“, apkepintas daržoves ir viską užpilkite sultiniu. Skanaus!
Naujausi komentarai