5 ar 6 asmenims reikės:
1,4 kg kiaulienos sprandinės su kauliukais;
2,5 l vandens;
1 didelio svogūno;
2 džiovintų grybų (šitakės);
4–5 griežinėlių imbiero;
1 a. š. malto imbiero;
1 džiovintos aitriosios paprikos;
5–6 v. š. sojų padažo;
1 indelio konservuotų bambukų ūglių;
4 didelių bulvių;
0,5 kininio kopūsto;
2 ryšelių svogūnų laiškų;
1 ryšelio laiškinių česnakų;
sezamų sėklų ar pipirų.
Padažui reikės:
6–8 skiltelių česnako;
3 v. š. žuvies padažo;
3 v. š. vyno;
1 v. š. aitriųjų paprikų pastos;
2 v. š. maltos raudonos paprikos.
Užmerkite kiaulienos kauliukus šaltame vandenyje 2 valandoms. Tada juos nuplaukite, sudėkite į puodą, pilkite vandens tiek, kad apsemtų. Dėkite imbiero griežinėlius. Užvirinkite, pavirkite keletą minučių. Tada nupilkite vandenį su putomis, išmeskite imbiero griežinėlius ir praskalaukite mėsą. Vėl dėkite į puodą, pilkite 1 l vandens ir dar kartą užvirkite. Dėkite susmulkintą svogūną, džiovintus grybus, maltą imbierą, džiovintą aitriąją papriką, pilkite sojų padažą. Troškinkite ant vidutinės ugnies apie 1,5 valandos. Tuomet išimkite aitriąją papriką. Gaminkite padažą: sumaišykite žuvies padažą, vyną, aitriųjų paprikų pastą, raudoną papriką, išspaustas česnako skilteles. Įmaišykite padažą į troškinį. Į puodą sudėkite kubeliais supjaustytas bulves, susmulkintą kopūstą, susmulkintus svogūnų laiškus bei laiškinius česnakus, bambukų ūglius ir dar troškinkite apie 30 minučių. Pagardinkite pipirais ar sezamų sėklomis, patiekite su ryžiais. Pastaba: troškinio aštrumą reguliuokite dėdami daugiau ar mažiau aitriųjų paprikų.
Naujausi komentarai