Reikės:
2 didelių burokėlių;
2 avokadų;
6 v. š. kapotų karijų ar graikinių riešutų;
2 v. š. alyvuogių aliejaus;
2 a. š. garstyčių;
4 a. š. obuolių sidro acto;
4 a. š. citrinų sulčių;
1 a. š. medaus;
druskos;
4 a. š. ispaninių šalavijų (chia) sėklų;
4 v. š. smulkintų laiškinių česnakų.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Įvyniokite burokėlius į foliją ir kepkite apie valandą. Atvėsinkite ir nulupkite. Paruoškite padažą iš alyvuogių aliejaus, garstyčių, acto, citrinų sulčių, medaus ir druskos. Suberkite į jį ispaninių šalavijų sėklas. Supjaustykite burokėlius itin plonais griežinėliais, išdėliokite juos lėkštėse. Avokadus supjaustykite kubeliais, dėkite į lėkščių vidurį. Apibarstykite kapotais riešutais, susmulkintais laiškiniais česnakais ir apšlakstykite padažu.
Naujausi komentarai