Sostinėje prieš savaitę atidaryto Gorkio baro vadovai tikisi sužadinti vilniečių jausmus. Galbūt tai padės įsitvirtinti ilgesniam laikui vietoje, kurios šeimininkai nuolat keičiasi.
Pilies gatvė sostinėje, regis, sukurta įvairioms kavinėms, barams, restoranams. Vienos populiariausių senamiesčio gatvių niekuomet neaplenkia turistai, ją dažnai renkasi ir pasižmonėti vakarais nusprendę vietiniai. Tačiau kai kurie pastatai tarsi užkeikti. Kol vienose kavinėse atrasti laisvą stalelį tampa sunkiai įmanoma misija, kitur lankytojų privilioti niekam nesiseka.
Vienas iš tokių namų – Pilies g. 34. Viena kavinė kas pusmetį ar metus keičia kitą, net nespėjus įsidėmėti jų pavadinimų. Pastaroji čia buvo įsikūrusi "Double Coffee", bet ir ji pasitraukė. Dabar laimę vėl bando kiti – nostalgiškais lietuvių jausmais bandantys žaisti Gorkio baro šeimininkai.
"Pagal anais laikais Gorkyne vadintą Didžiąją gatvę pakrikštytas baras, įsikūręs Pilies gatvės 34 numeriu pažymėtame name, kadaise veikusio Gero viskio baro patalpose, svetingai laukia visų, sena mylinčių ne mažiau negu nauja", – kviečia jie.
Senos kėdės, stalai, ant jų užtiestos staltiesės – baldai paprasti, jokių ypatingų jausmų nežadinantys. Nebent aukštai virš lentynos sudėtos tarybinės enciklopedijos primena užmarštin lekiančius laikus. Interjeras – keletas paprastų staliukų ir vienas minkštasuolis, standartinis baras, prie įėjimo sukasi keli disko rutuliai. Nelabai žavi ir baro išplanavimas. Prie lango telpa vos pora stalelių, o kitiems tenka įsitaisyti toliau, vadinasi, prie pat baro.
Baro valgiaraštis – pretenzingas. Antienos krūtinėlė, apkepta su žiedadulkių granulėmis, patiekta su medaus skonio morkų salotomis ir pyragėliu "Polertas", stirniena kokosų padaže, patiekiama pomidoruose, pagardinta šviežiais bazilikais – daugelio patiekalų aprašymai intriguoja ir matyti, kad virėjas tikrai stengėsi sukurti ką nors originalaus, ko nerasi nuėjęs pas kaimynus.
Tradicinių lietuviškų patiekalų čia nėra. Pats paprasčiausias ir pigiausias karštasis patiekalas – makaronai su voveraičių padažu, kainuojantys 18 litų. Kitų patiekalų kainos apie 25–35 litus. Norintys išmėginti virtuvę pigiau gali užsisakyti dienos pietus – tuomet užteks ir 15 litų.
Gėrimai Gorkio bare – tokie patys kaip daugelyje kitų mieste. Gana platus vynų pasirinkimas, didžioji dalis jų parduodama buteliais, taurėmis siūloma ragauti raudonojo ir baltojo namų vyno. Alus parduodamas tiek bokalais, tiek buteliais, iš įdomesnių rūšių – "Leffe blonde" ir "Hoegaarden white".
Darbo dienomis Gorkio baras stovi apytuštis – daugiau svečių ima rinktis vakarais. Savaitgaliais taip pat atidaromas vidinis kiemelis. Šeimininkai žada, kad čia bus galima žiūrėti senus gerus filmus, pašokti, vyks gyvi muzikantų pasirodymai.
Naujausi komentarai