Grikių blyneliai su pievagrybių padažu Pereiti į pagrindinį turinį

Grikių blyneliai su pievagrybių padažu

2016-01-11 09:18 klaipeda.diena.lt inf.
Grikių blyneliai su pievagrybių padažu
Grikių blyneliai su pievagrybių padažu / Google nuotr.

Per šventes pasilepinus riebesniais ir gausesniais patiekalais, norisi po truputį sugrįžti į sveikesnės mitybos režimą. Žinoma, nereikia griebtis drastiškų dietų ir alinti save prėsku maistu. Juk yra begalės skanių ir organizmui naudingų receptų. Grikių blyneliais su pievagrybių padažu tikrai nenusivilsite.

Reikės

Blyneliams:

100 g grikių kruopų,

šaukšto aliejaus,

svogūno,

morkos,

3 kiaušinių,

1/2 stiklinės (70g) miltų,

šaukštelio maltų juodųjų pipirų,

1/2 šaukštelio druskos.

Pievagrybių padažui:

2 šaukštų sviesto,

svogūno,

2 skiltelių česnako,

200 g pievagrybių,

1/2 stiklinės (125 ml) grietinėlės,

šaukštelio garstyčių,

šakelės šviežių petražolių,

žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,

žiupsnelio druskos.

Paruošimo būdas

Paruoškite padažą. Keptuvėje ištirpinkite porą šaukštų sviesto. Suberkite susmulkintus svogūnus ir pakepinkite, kol suminkštės. Sužerkite smulkiai kapotas česnako skilteles ir pakepinkite dar minutę, kartais pamaišydami. Suberkite į dvi tris dalis perpjautus pievagrybius ir kepinkite, kol suminkštės, tačiau nepraras formos. Supilkite grietinėlę ir, kai užvirs, nukelkite keptuvę. Įmaišykite garstyčių, šviežių kapotų petražolių, pagardinkite pipirais ir druska. Išmaišykite ir atidėkite į šalį.

Užmaišykite blynų tešlą. Grikių kruopas išvirkite pagal instrukciją, esančią ant pakuotės. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus. Suberkite susmulkintus svogūnus ir kepinkite kartais pamaišydami, kol suminkštės. Tuomet suberkite tarkuotas morkas ir dar minutę pakepinkite. Išėmę iš keptuvės atvėsinkite.

Dubenyje sumaišykite virtas grikių kruopas, kepintas daržoves, įmuškite kiaušinius ir suberkite miltus. Pagardinkite pipirais ir druska. Išmaišykite iki vientisos masės.

Iškepkite blynelius. Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų aliejaus. Tada dideliu šaukštu ar nedideliu samčiu pilkite tešlą ir formuokite blynelius. Kepkite nustatę vidutinę temperatūrą porą minučių, kol apatinė blynų pusė gražiai apskrus. Atsargiai apverskite ir lygiai taip pat apkepkite kitą pusę.

Iškeptus blynus sudėkite į popieriniais rankšluosčiais išklotą lėkštę ar padėklą, kad susigertų riebalai. Sudėkite blynelius į lėkštę, užpilkite pievagrybių padažo ir apibarstykite kapotomis petražolėmis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra