Besimėgaudamos šilta vasaros diena garsios šalies moterys dalijosi savo kulinarinėmis paslaptimis. Šį kartą Vilniaus restorane "Terazza" su patyrusiais virėjais jos gamino gaivius ir maistingus ypač aukštoje temperatūroje kaitinto pieno kokteilius.
Gurkšnodamos vasariškus kokteilius žinomos šalies damos – Eglė Jackaitė, Urtė Šilagalytė, Marta Lukošiūtė, Atlanta, Yalin Polujanskas, Ilona Penkauskienė – ne tik dalijosi receptais, bet ir diskutavo apie sveiką mitybą. Visos kokteilių gamintojos pripažino, jog norint pagaminti puikų kokteilį, labai svarbi pieno kokybė ir kuo didesnės galimybės išlaikyti jį šviežią.
"Manau, kiekvienas iš mūsų karštą vasaros dieną mėgsta atsigaivinti skaniais pieno kokteiliais. Tačiau ypač svarbu, kad pieną būtų galima lengvai transportuoti, jis greitai negestų ir būtų natūralus", – sūpuodama ant rankų pusės metukų sūnelį kalbėjo buvusi televizijos laidos vedėja aktorė E.Jackaitė.
Verslininkė Y.Polujanskas pripažino, kad jos šeima labai mėgsta pieno kokteilius. Ji įsitikinusi, kad pienas yra ne tik skanus, bet ir labai naudingas moters odai.
"Mano pagamintas kokteilis "Piña colada" primena įvairiausius egzotiškus dalykus, nes jaučiamas kokoso skonis", – šypsodamasi kalbėjo moteris. Paklausta, ar toks kokteilis jai būtų mielesnis, jeigu jame būtų šiek tiek alkoholio, verslininkė nesileido į provokacijas ir solidžiai atsakė: "Kokteilio sudėtis priklauso nuo aplinkybių ir vietos, kurioje jis geriamas. O šią žavingą popietę nėra nieko maloniau, kaip atsigaivinti pieno kokteiliu."
Renginyje dalyvaudama gydytoja dietologė Laisvūnė Petkevičienė labai trumpai, bet išsamiai papasakojo apie pieno sudėtį, jo naudą žmogui.
"Tam, kad organizmas įsisavintų naudingas medžiagas, esančias piene, patartina išgerti jo stiklinę per dieną", – patarimus dalijo specialistė.
Moteris tikino, jog norint pasigaminti pieno kokteilį iškyloje, geriau naudoti ilgai galiojantį ypač aukštoje temperatūroje kaitintą pieną.
Tokio pieno ilgo galiojimo paslaptis slypi jo gamybos procese. Šis pienas keturias sekundes kaitinamas iki 135–140 laipsnių ir skubiai atvėsinamas. Toks paruošimo būdas padeda sunaikinti žalingus mikroorganizmus, todėl piene lieka naudingos maistinės medžiagos, pavyzdžiui, baltymai, riebalai, angliavandeniai, kalis, kalcis, magnis, fosforas ir vitaminai.
I.Penkauskienės pieno kokteilis su mėlynėmis
"Uogos vasarą – sveikatos šaltinis"
Porcijai 2 žmonėms reikia:
300 g pieno, 180 g vanilinių ledų, 120 g šviežių trintų mėlynių.
Suplakti sudedamąsias dalis ir supilti į taurę, ir gėrimas paruoštas.
Atlantos pieno kokteilis su mėtomis
"Mėtos vasarą gaivina!"
Porcijai 2 žmonėms reikia:
400 g pieno, 180 g citrininių ledų, 20 g "Monin" mėtų sirupo, kelių šviežių mėtų lapelių.
Suplakti pieną, ledus ir mėtų sirupą. Supilti į taures ir papuošti keliais mėtų lapeliais.
U.Šilagalytės braškinis pieno kokteilis
"Braškės – vasaros malonumas!"
Porcijai 2 žmonėms reikia:
200 g pieno, 180 g vanilinių ledų ir 220 g šviežiai trintų braškių tyrės, 2 braškių.
Suplakti pieną, ledus ir braškių tyrę, supilti į taurę, puoštą braške.
Naujausi komentarai