Pereiti į pagrindinį turinį

Italai savo kulinarijos paveldą pristatė ir Lietuvai

2010-03-06 15:49
Pradžia: kol kas Lietuvoje didžiausias itališkų sūrių pasirinkimas, bet netrukus galbūt atsiras ir daugiau gaminių iš šios šalies.
Pradžia: kol kas Lietuvoje didžiausias itališkų sūrių pasirinkimas, bet netrukus galbūt atsiras ir daugiau gaminių iš šios šalies. / Gedimino Bartuškos nuotr.

Naujų rinkų besidairantys italai savo kulinarijos paveldą siūlo ir Lietuvai. Ketvirtadienį jie pristatė produktus specialistams, ir tikisi rasti kelią iki kiekvieno lietuvio stalo.

Kumpiai, sūriai, bandelės, jūros gėrybės, bakalėjos gaminiai – specialiame pristatyme Baltijos šalims keliasdešimt Italijos įmonių atstovų pristatė visame pasaulyje garsėjančius maisto produktus iš įvairių Italijos regionų.

"Mes norime atnešti dalį Italijos kultūros į Lietuvą. Pamanėme, kad reikia sujungti įmones. Juk jei pristatai itališką kumpį ir jį valgai su lietuviška duona, skonis bus visai kitoks, nei valgant su itališka. Pakvietę daug įmonių galėjome sukurti bendrą vaizdą, parodyti plačią produktų gamą", – sakė bendrovės "Litamedia", organizavusios pristatymą, vadovė Lietuvoje Edita Simanavičiūtė.

Tarp Italijos ir Lietuvos dirbanti moteris džiaugėsi, kad lietuviai – visuomet smalsiai reaguoja į siūlomas naujoves, tik jiems dažnai pritrūksta informacijos. "Geriausi puslapiai apie itališką maistą, žinoma, itališki, o lietuviškai informacijos pritrūksta. Todėl kai ką nors organizuojame, visuomet sulaukiame labai daug dėmesio", – tikino E.Simanavičiūtė.

Renginyje nuo pristatomų produktų raibo akys: lietuvių virtuvei nebūdingi padažai, gardūs makaronai, kumpiai, sūriai. Tačiau Lietuvoje kol kas jų įsigyti neįmanoma. Tik sūriai jau parduodami kai kuriuose prekybos centruose ir parduotuvėse. Kiti produktai atkeliaus, jei jais susidomės partneriai Lietuvoje. "Skirtingi produktai skirti skirtingoms vietoms. Vieni gali būti parduodami prekybos centruose, kiti – beveik namų gamybos, tinkami mažoms parduotuvėlėms, treti skirti restoranams", – aiškino "Litamedios" vadovė.

Tačiau iš dabar parduotuvėse esančių produktų jau galite šį tą pasigaminti. Itališki užkandžiai puikiai tinka pavasarį lengviems pusryčiams ar pasisėdėti su draugais.


Užkandėlė su ožkų sūriu ir burokėliais

Reikės:

1 prancūziškojo batono, perpjauto per pusę, 200 g ožkų sūrio, 1 skardinės marinuotų pjaustytų burokėlių, 4 šakelių čiobrelių, alyvuogių aliejaus.


Kaip pasigaminti:

Užtepkite ožkų sūrį ant batono, uždėkite burokėlių ir čiobrelių. Sudėkite paruoštas užkandėles į kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pašaukite į orkaitę. Kepkite, kol batonas lengvai pagels.


Ožkų sūriu įdaryti pomidorai


Reikės:

8 mažų pomidorų, šviežio ožkų sūrio, 4 šaukštų alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų.


Kaip pasigaminti:

Nuplaukite pomidorus, nupjaukite jų viršutines dalis ("kepurėles"), bet neišmeskite. Išskobkite pomidorus ir gerai nušluostykite. Šakute išmaišykite ožkų sūrį su aliejumi. Įdėkite po truputį sūrio mišinio į kiekvieno pomidoro vidų, apšlakstykite aliejumi, apibarstykite druska ir pipirais. Uždėkite "kepurėles", sudėkite pomidorus į kepimo indą ir kepkite 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Patiekite karštus, išdėliotus ant salotų lapų.


Gorgonzolos sūris su obuoliais (4 asmenims)


Reikės:

100 g sūrio "Gorgonzola Dolce", 4 obuolių, pusės citrinos, 100 g grietinėlės.


Kaip pasigaminti:

Pertrinkite sūrį per sietelį, sudėkite jį į dubenėlį, supilkite grietinėlę ir maišykite, kol bus purus kremas. Nulupkite obuolius, supjaustykite kubeliais, sudėkite į didelę taurę, apšlakstykite citrinos sultimis, užpilkite kremą ir patiekite.


Italų restoranai Vilniuje

"Fiorentino" (Universiteto g. 4)

"Da Antonio" (Pilies g. 20, Vilniaus g. 23)

"Sofi L" (L.Stuokos-Gucevičiaus g. 1)

"St. Valentino" (Vilniaus g. 47)

"Pomodoro" (Jogailos g. 4, Lukšio g. 32, Goštauto g. 40C)

"Itališkas sodas" (Savičiaus g. 6)

"Raffel's" (Žalgirio g. 92)

"Sorrento" (Pylimo g. 21)

"San Marco" (Subačiaus g. 2)

"Franki" (Vilniaus g. 37)

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų