Kai žiemą norisi šiek tiek daugiau mėsos nei įprastai, darosi sunku sugalvoti vis kitokį jos paruošimo būdą. Tačiau ypatingo skonio gali suteikti ne tik kitos gaminimas, bet paprasčiausiai nauji prieskoniai, padažai, ar garnyrai. Šį kartą galite išmėginti jautienos troškinį obuolių sultyse. Tikrai nesigailėsite.
Reikės:k
600 g jautienos kumpio,
2 šaukštų ruginių viso grūdo miltų,
8 šaukštų sojų padažo,
1 šaukšto Worcesterio padažo,
300 ml obuolių sulčių,
pipirų,
svogūno arba poro,
vienos morkos,
3 gerų lauro lapų,
alyvuogių aliejaus apkepti,
400 g moliūgo (nebūtinai).
Paruošimo būdas:
Mėsą supjaustykite plonais pailgais gabaliukais, pabarstykite pipirais ir miltais.
Į puodą pilkite porą šaukštų aliejaus ir per keletą kartų apkepinkite mėsą. Reikia, kad bent pusė mėsos gražiai apskrustų – tai tikrai svarbu.
Porą supjaustykite ir dėkite prie mėsos, tada – morką. Dar tegu pasitroškina bent 5 min. Dabar jau pilkite sojų padažą, Worcesterio padažą ir obuolių sultis, dėkite lauro lapus, dar įberkite juodųjų pipirų.
Uždenkite, troškinkite apie pusantros valandos ant nedidelės ugnies, bet galima ir ilgiau – kuo ilgiau, tuo geriau.
Pabaigoje sudėkite moliūgą ir leiskite dar pusvalandį pasitroškinti.
Naujausi komentarai