Pereiti į pagrindinį turinį

Kepsnių sezonui – nauji marinatai

2010-06-19 23:59
Ekspertė: pasidalyti savo žiniomis su kolegomis iš Lietuvos atvyko garsi Estijos restoranų šefė A.Udecull.
Ekspertė: pasidalyti savo žiniomis su kolegomis iš Lietuvos atvyko garsi Estijos restoranų šefė A.Udecull. / Gedimino Bartuškos nuotr.

Restoranų šefė iš Estijos Angelica Udecull atvykusi į Vilnių Lietuvos restoranų atstovus supažindino su naujausiomis kepsnių tendencijomis.

Kad gamtoje kepama mėsa būtų skani, ją būtina gerai išmarinuoti. Tai padaryti visai paprasta, net jei virtuvėje esate naujokas. Jei nenorite marinato gamintis patys, galite pasinaudoti jau paruoštu. Dabar parduotuvėse jų apstu – galima rinktis tiek tradicinius, gerai pažįstamus, tiek egzotiškus, primenančius Rytų šalių virtuvę.

Renginyje, skirtame virtuvės profesionalams, buvo pristatytos prieskonių "Santa Maria" naujovės. "Mėsą nuo šiol bus galima marinuoti ne tik įprastais marinatais, bet ir imbierų skonio, rytietiškuoju bei "Teriyaki", o iškepus arba baigiant kepti naudoti amerikietiškus kepsnių padažus netgi su viskiu, imbierais ir sezamais", – sakė "Santa Marios" atstovybės Lietuvoje rinkodaros Dainė Žalaitė.

Rytietiškas "Teriyaki" marinatas siejamas su tokio paties pavadinimo maisto gaminimo technologija, kuri naudojama japonų virtuvėje kepant tam tikrą mėsą, žuvį su saldžiu sojų padažo marinatu ir naudojant imbierus bei kitas sudedamąsias dalis. Pasaulinėje virtuvėje nesilaikoma tikslių šios japoniškos metodikos taisyklių, tačiau kepami patiekalai tiesiog pagardinami naudojant "Teriyaki" marinatus ar padažus.

Kitame naujame Lietuvos rinkoje marinate sumaišyta kalendrų, ciberžolių, vaistinių ožragių ir uoginių paprikų. Toks marinatas ypač tinka vištienai, kepamai ant iešmelių. Taip pat jį galima derinti prie kitokios mėsos, žuvies ir daržovių patiekalų.

Nemėgstantiems rytietiškos virtuvės – amerikietiškas kepsnių padažas "Hickory". Jis puikiai tiks bulvių šiaudeliams su sūriu, kepamiems orkaitėje, juos taip pat dar galima pagardinti lauko kepsnių prieskoniais su dūmo aromatu. Lašišą, kepamą ant grotelių, siūloma marinuoti imbierų skonio marinatu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų