Pereiti į pagrindinį turinį

Kepta avies kulšis su česnaku, citrina ir rozmarinais

2014-06-16 15:46
DMN inf.
Shutterstock nuotr.

Norintys pasimėgauti  sočia vakariene ir atgauti jėgas po dienos darbų, gali pasigaminti šį avienos patiekalą.

Reikės

1,5 kg avienos kulšies be kaulo,

pagal skonį rupios jūros druskos,

pagal skonį juodųjų maltų pipirų,

3 česnako skiltelių,

2 citrinų sulčių ir žievelės,

3 šaukštų smulkintų rozmarinų,

3 šaukštų alyvuogių aliejaus.

Paruošimo būdas

Iš vakaro sumaišykite smulkintą česnaką, citrinos sultis ir tarkuotą žievelę, smulkintus rozmarinus ir aliejų. Šiuo mišiniu įtrinkite avienos kulšį, tvirtai apvyniokite maistine plėvele ir per naktį palaikykite šaldytuve (mažiausiai 5 val.).

Įkaitinkite orkaitę iki 230 laipsnių. Avies kulšį įdėkite į kepimo indą, apliekite marinatu ir kepkite 15 min. Paskui sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite dar 40 min.
Išimkite avies kulšį iš orkaitės, apdenkite folija, rankšluosčiu ir palaikykite 30 min. Patiekalą skaniausia patiekti su šviežiomis daržovėmis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų