Pereiti į pagrindinį turinį

Koldūnai su avienos ir moliūgų įdaru

2014-11-20 15:00
DMN inf.
Shutterstock nuotr.

Vėsiais artėjančios žiemos vakarais prisimename tradicinius, mamų ir močiučių patiekalus. Tačiau juos paįvairinti galime vos pakeistadami vieną kitą ingridiantą. Šįkart siūlome Koldūnus, įdarytus aviena bei moliūgais.

Reikės

200 g maltos avienos,

300 g moliūgų,

1 svogūnas,

2 kiaušiniai,

420 g kvietinių miltų,

200 ml virinto vandens,

druskos,

2 valgomieji šaukštai sviesto,

grietinės arba tarkuoto sūrio (padažui).

Paruošimo būdas

Užminkykite tešlą iš kiaušinių, druskos, vandens bei miltų ir padėkite ją šaltai.

Moliūgą nulupkite, supjaustykite jo minkštimą be sėklų didesniais kubeliais ir bent 6 min. pavirkite pasūdytame vandenyje. Tuomet nukoškite ir palikite šiek tiek pravėsti.
Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite keptuvėje su sviestu.

Koldūnų įdarui sumaišykite moliūgo kubelius, svogūną, avienos faršą ir viską pasūdykite.

Galiausiai iškočiokite tešlą, supjaustykite ją norimo dydžio kvadratėliais ar apskritimais ir suvyniokime į juos pasigamintą įdarą. Užspauskite kraštus.

Dėkite koldūnus į užvirusį pasūdytą vandenį ir virkite, kol koldūnai iškils į paviršių. Išgriebkite, nuvarvinkite vandenį. Patiekite su tarkuotu sūriu, grietine ar kitokiu jūsų mėgstamu padažu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų