Šefas Gian Luca paruošė Italijoje populiaraus troškinio „Peperonata“ receptą. Išvertus į lietuvių kalbą, „Peperonata“ reiškia „pipirai“. Tai nėra aštrus troškinys, kadangi pagrindą sudaro saldžiosios paprikos. Jis puikiai tinka tiek šaltiems, tiek karštiems užkandžiams. O Gian Luca siūlo pasigaminti šį puikų troškinį savaitgalio pietums kartu su orkaitėje kepta vištienos krūtinėle.
Po gardžių pietų visada norisi ir skanaus deserto. Konditerijos profesionalas Ali siūlo išsikepti minkštus, drėgnus datulių pyragaičius, kuriuos skaniausia valgyti dar šiltus. O kol pyragaičiai keps, nepatingėkite labai greitai išsivirti karamelinį padažą. Jį pagaminti užtruksite vos dvi minutes, tačiau jis labai praturtins desertą.
Greiti ir labai gardūs patiekalai – šeštadienį 9 val. laidoje „Gardu Gardu“ per TV3 televiziją.
Paprikų troškinys „Peperonata“ su vištiena
Jums reikės:
• 2 vištienos krūtinėlių
• 2 kiaušinių
• 200 g džiūvėsėlių
• 3 skirtingų spalvų paprikų
• Įvairių spalvų vyšninių pomidoriukų
• 1 mėlynojo svogūno
• 2 skiltelių česnako
• 1 poro
• 1 vištienos sultinio kubelio
• Alyvuogių aliejaus
• Druskos
• Pipirų
Kiaušinius išplakti su druska ir pipirais. Vištienos krūtinėles pamirkyti plakinyje, apvolioti džiūvėsėliuose, dar karta pamirkyti plakinyje ir vėl apvolioti džiūvėsėliais. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje ape 30 min. Jei turite temperatūrą matuojantį zondą, tuomet vištieną kepkite tol, kol vidinė temperatūra pasieks 85°C.
Į 0,5 l vandens įdėti sultinio kubelį ir virti, kol ištirps. Susmulkinti česnaką bei svogūną ir kepinti keptuvėje su alyvuogių aliejumi ant silpnos kaitros. Kuomet suminkštės ir pradės skleisti kvapą, sudėti griežinėliais pjaustytą porą. Užpilti du samčius sultinio, kad daržovės pradėtų troškintis. Pomidoriukus supjaustyti pusiau ar į keturias dalis ir taip pat dėti troškintis į keptuvę. Paprikas išvalyti ir suplėšyti arba supjaustyti stambiais gabaliukais. Sudėti į keptuvę ir troškinti apie 10 min. Jei trūksta sultinio, po truputį pilti troškinimosi metu.
Troškinį geriausia pateikti gilesnėje lėkštėje. Ant viršaus sudėti riekelėmis supjaustytą vištieną. Nepamirškite pabarstyti druska ir pipirais.
Datulių pyragaičiai su irisiniu padažu
Pyragaičio tešlai reikės:
• 270 g datulių
• 150 ml vandens
• 120 g sviesto
• 40 g rudojo cukraus
• 4 kiaušinių
• 260 g miltų
• 2 valg. š. kakavos
• 1 arb.š. kepimo miltelių
Karameliniam padažui reikės:
• 125 g grietinėlės
• 125 g rudojo cukraus
• 50 tamsaus muskovado cukraus
• 100 g sviesto
• Šlakelio vanilės ekstrakto
• Žiupsnelio druskos
Datules supjaustyti kubeliais ir apvirti vandenyje, kol suminkštės.
Cukrų išplakti su kambario temperatūros sviestu. Toliau plakant po vieną įmušti kiaušinius. Jie taip pat turi būti kambario temperatūros. Į gautą masę suberti sausus ingredientus ir sumaišyti iki vientisos masės. Galiausiai po truputį sudėti datules ir atsargiai permaišyti.
Masę sudėti į keksiukų formeles ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
Karameliniam padažui pirmiausia pakaitinti grietinėlę su cukrumi. Įpilti šlakelį vanilės ekstrakto ir įberti žiupsnelį druskos. Kuomet cukrus pilnai ištirpsta ir masė pradeda tirštėti, sudėti sviestą ir išmaišyti, kol ištirps.
Dar šiltus pyragėlius dėti į lėkštę ir užpilti karameliniu padažu.
Skanaus!
Naujausi komentarai