Pats pasiruošimas kiek užtrunka (dėl ryžių paruošimo), tačiau rezultatas pranoksta visus lūkesčius. Netikite? Pamėginkite!
Reikės:
1 pakelio ryžių sušiams
šlakelio ryžių acto
ilgavaisio agurko
paprikos
avokado
sezamo sėklų
Gaminimas. Ryžius gerai perskalaukite drungnu vandeniu. Palikite sietelyje nuvarvėti 20 min. Vėliau ryžius užpilkite šaltu vandeniu (santykiu 1:1,5). Vandeniui užvirus, 8 min. virkite ant stiprios ugnies, dar 8 min. – ant silpnos, dar 8 papildomas minutes palaikykite puodą nukėlus nuo ugnies. Virimo metu puodo nedarinėkite. Išvirtus ir dar karštus ryžius pašlakstykite ryžių actu ir viską atsargiai pamaišykite. Bambukinį kilimėlį apvyniokite maistine plėvele (taip kilimėlis tarnaus ilgiau). Kad ryžiai neliptų prie rankų, jas karts nuo karto pašlakstykite vandeniu. Agurko žievelę nuskuskite, agurką supjaustykite pailgomis juostelėmis. Papriką bei minkštą, prinokusį avokadą taip pat supjaustykite juostelėmis. Imkite pusę lapo (vieną jūros dumblio juostelę) ir pasidėkite ant bambukinio kilimėlio. Ant slidžiosios dumblio pusės dėkite kamuolėlį ryžių ir paskirstykite tolygiai, paliekant apie 1 cm kraštelį išilgai lapo be ryžių, tačiau lygiagrečiai kitą kraštelį atitinkamai 1 cm klokite ryžius už kraštelio. Apverskite būsimus sušius, ant ryžių ir ant dumblių lapo išdėliokite agurką, papriką, avokadą. Bambukiniu kilimėliu susukite ritinėlį, suteikiant jam kvadratinę formą. Apibarstykite/apvoliokite kepintomis sezamo sėklytėmis. Sušius supjaustykite į aštuonias dalis. Patiekite su sojos padažu, marinuotu imbieru bei krienais (wasabi).
Skanaus!
Naujausi komentarai