Pereiti į pagrindinį turinį

Prašmatnus raudonųjų kopūstų patiekalas (receptas)

2018-01-09 09:48
DMN inf.

Norintiems dieną praturtintini neįprastais skoniais, rekomenduojama pasigaminti raudonųjų kopūstų karį su antiena.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Pixabay nuotr.

Reikės:

600 g raudonųjų kopūstų,

pusė ananaso,

3 raudonieji svogūnai,

30 g imbiero,

2 šaukštai aliejaus,

0,5 šaukšto žaliosios kario pastos,

2-3 šaukštai baltojo vyno acto,

50 ml apelsinų sulčių,

50 ml paukštienos sultinio,

5 šaukšteliai sojos padažo,

apie 500 g antyčių krūtinėlės (apie 2 vnt.),

4 šaukštai sviesto,

4 šaukštai medaus,

1 nubrauktas šaukštelis "Madras" kario

4 česnako skiltelės,

1 šaukštelis kalendros sėklų,

1 šaukštelis nemaltų juodųjų pipirų,

250 g basmati ryžių,

druskos, maltų pipirų.

Gaminimas. Pašalinus kopūsto išorinius lapus ir kotą, daržovę padalinti į keturias dalis ir supjaustyti šiaudeliais. Nuvalytą imbiero šaknį sukapoti smulkiai, o svogūną – stambiai. Ananasą nulupti, pašalinus kietąją šerdį trečdalį vaisiaus susmulkinti labai smulkiai, likusią - supjaustyti maždaug graikiško riešuto dydžio kubeliais. Svogūnus kepti aliejuje, kol jie taps skaidrūs. Į keptuvę sukrėsti kopūstus, imbierą ir smulkiai supjaustytą ananasą, pakaitinti dar 10 min. Tuomet pridėti kario pastos, supilti actą ir pakaitinti dar 5 min. Galiausiai supilti apelsinų sultis, sultinį, kopūstus paskaninti 3 šaukštais sojų padažo ir, vis pamaišant, troškinti ant vidutinio stiprumo ugnies (geriausia – uždengus dangčiu). Po 15 minučių nuimti dangį ir patroškinti dar 25 min. Jei išgaruoja per daug skysčio, šliukštelėti sultinio. Tuo tarpu nuo antienos nulupti odelę, pastarąją susmulkinti, paskaninti druska, apkepti (nepilant papildomų riebalų), išgriebti ant virtuvinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius. Kitoje keptuvėje pašildyti 2 šaukštus sviesto ir 2 šaukštus medaus, į mišinį sukrėsti didžiuosius ananaso gabaliukus – apkepti ant vidutinio stiprumo ugnies, kol vaisus šiek tiek paruduos. Nuėmus keptuvę nuo ugnies, pabarstyti kariu, išmaišyti. Prieskonių trintuvėje sutrinti kalendrą ir 1 šaukštą pipirų. Šiuo mišiniu paskaninti nedideliais pailgais gabalėliais supjaustytą antieną. Keptuvėje, kur kepė odelės, apkepti griežinėliais supjaustytą česnaką, išgriebti ir taip pat nuvarvinti. Likus 10 min. iki serviravimo išvirti ryžius, tuo tarpu apkepti mėsą, paskaninti 3 šaukštais sojos padažo ir išmaišyti. Kopūstų troškinį paskaninti 2 šaukštais medaus ir 2 šaukštais sviesto, sojos padažu, pipirais. Į daržoves suberti apkeptą mėsą, išmaišyti ir trumpai pakaitinti. Serviruoti dubenėliuose, kopūstų karį dedant ant ryžių. Ant viršaus sudėti ananaso gabaliukus, apibarstyti anties odelių spirgučiais ir kepintu česnaku.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų