Pereiti į pagrindinį turinį

Pyragas su datulėmis, riešutais ir uogomis (tinka ir žaliavalgiams)

2013-11-18 10:41

Tokį pyragą gali pasigaminti kiekvienas, reikalingi maisto produktai lengvai randami kiekvienoje parduotuvėje, gamybos procesas labai paprastas, o skonis – pasakiškas.

Reikia: 

Pagrindui:
150 g datulių (jas galima keisti džiovintomis slyvomis arba abrikosais);
100g migdolų;
1/4 a. š. druskos;

Įdarui:

240 g anakardžių riešutų, mirkytų per naktį;
2 citrinų sultys (priklausomai nuo citrinų dydžio ir sultingumo, verta pilant ragauti ar ne per rūgštu);
1 vanilės ankšties sėklytės (galima keisti vanilės ekstraktu 1-2 a. š.);
5 šaukštai kokosų aliejaus;
5 šaukštai medaus;
1 puodelis mėlynių (jas galima keisti avietėm, braškėm, vyšniom ar kitom mėgstamom uogom). Uogos gali būti šaldytos. Prieš gaminant atšildyti;

Eiga:

Prieš pradedant gaminti pamerkti migdolus ir datules į vandenį bent 15 min. Migdolus, datules ir druską susmulkinti virtuviniu kombainu (S formos peiliuku) iki norimo smulkumo. Mišiniu iškloti formos dugną, paspaudžiant ir išlyginant. Anakardžius, medų, kokoso aliejų ir citrinos sultis susmulkinti plaktuvu maksimaliu greičiu iki vientisos masės. Maždaug trečdalį masės supilti ant migdolų pagrindo, išlyginti. Į likusį mišinį suberti uogas ir vėl išplakti. Supilti gautą mišinį į formą ir dėti į šaldymo kamerą 8val. Pusvalandį prieš skanaujant leisti atšilti kambario temperatūroje. Papuošti uogomis, mėtomis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų