Savaitgalio delikatesas – traškios stintos ir bananų pyragaičiai

  • Teksto dydis:

Paprastai vasario mėnesį žuvies mėgėjai suplūsta į Palangą ragauti įvairiai paruoštų stintų. Šiemet to padaryti nepavyks, tačiau gardžiuotis šiomis agurkais kvepiančiomis žuvelėmis tikrai galime kiekvienas.

Jų jau kuris laikas galima rasti parduotuvėse ir turguose. Lietuvoje stintos yra laikomos delikatesu ir yra labai vertinamos. Jas pagaminti yra nesudėtinga ir kažko įmantraus galvoti tikrai nereikia. Laidos „Gardu Gardu“, rodomos šeštadieniais 9 val. per TV3, vedėjas, profesionalus šefas Gian Luca Demarco siūlo pasigaminti traškias stintas, keptas aliejuje. O šalia jų labai tiks naminiai daržovių traškučiai. Nepastebėsite, kaip šis  patiekalas dings nuo stalo.

Charizmatiškasis Ali Gadžijevas desertui siūlo pasigaminti nuostabius, burnoje tirpstančius bananinius sūrio pyragaičius. Jie ne tik labai gardūs, bet ir dailiai atrodo. Tiesiog neįmanoma atsisakyti.

Stintos su traškučiais

Jums reikės:

    • 500 g šviežių stintų

    • 200 g miltų

    • 30 g sezamo sėklų

    • 2 saldžiųjų bulvių

    • 3-4 burokėlių (nevirtų)

    • Persilade prieskonių

    • Druskos

    • Pipirų

    • Alyvuogių aliejaus

    • Aliejaus kepimui

Nuskusti saldžiąsias bulves ir burokėlius. Supjaustyti labai plonomis riekelėmis. Geriausia naudoti specialią tarką. Išdėlioti ant kepimo popieriumi padengtos skardos. Traškučiai iškeps geriausiai, jei riekelės nesilies viena su kita. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi, užberti druskos, pipirų ir Persilade prieskonių. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje  15-20 min. konvekciniu režimu. Kepant stebėkite daržoves ir, jei reikia, laiką ilginkite. Jei orkaitėje yra džiovinimo programa, galite naudoti ją.

Stintas nuplauti ir išvalyti. Į miltus įberti šiek tiek sezamo sėklų, druskos, išmaišyti ir šiame mišinyje apvolioti stintas. Kepti gerai įkaitintame aliejuje, kol apskrus ir taps auksinės spalvos. Ištraukus dėti ant vienkartinių rankšluosčių, kad sugertų perteklinį aliejų.

Bananiniai sūrio pyragaičiai

Migdoliniams trupiniams reikės:

    • 100 g miltų

    • 100 g migdolų miltų

    • 100 g cukraus

    • 100 g šalto sviesto

Pagrindui reikės:

    • 200 g iškeptų migdolinių trupinių

    • 50 g sviesto

Bananiniam sūrio kremui reikės:

    • 340 g kreminio sūrio

    • 100 g cukraus

    • 2 kiaušinių

    • 1 gerai prinokusio banano

    • 60 g grietinės

    • Vanilės ekstrakto

Grietinėlės kremui reikės:

    • 300 g grietinėlės

    • 30 g cukraus

Visus trupiniams skirtus ingredientus išmaišyti iki trupinių konsistencijos. Gali likti ir didesni trupiniai. Juos kepti iki 160°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

Iškepusius ir atvėsusius trupinius susmulkinti ir sumaišyti su lydytu sviestu. Šią masę dėti į keksiukų formeles, kaip pagrindą pyragėliams.

Kremui skirtus ingredientus sudėti į plakiklio katiliuką ir plakti, kol masė taps vientisa. Gautą kremą išpilstyti į keksiukų formeles ant trupinių pagrindo.

Kepti iki 120°C įkaitintoje orkaitėje  apie 30 min. Iškepusius sūrio pyragaičius atvėsinti.

Pyragaičius dekoruoti plakta grietinėle ir uogomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių