Pereiti į pagrindinį turinį

Sluoksniuotos tešlos pyragas su mėsa

2015-07-24 14:10
jokuboreceptai.lt
Shutterstock nuotr.

Sotus ir labai skanus pyragas su mėsa. Nepamirškite pabarstyti kepimo formą džiūvėsiais, kad pyragas nepriliptų.

Sudėtinės dalys:

Kiaulienos faršas, 400 g

Pievagrybiai, 300 g

Morkos, 2 vnt.

Pomidoras, 2 vnt.

Svogūnas, 1 vnt.

Raudonoji paprika, 1 vnt.

Druska, pagal skonį

Pomidorų pasta, pagal skonį

Malti džiūvėsiai, pagal skonį

Malti pipirai, pagal skonį

Gaminimas:

Į įkaitintą keptuvę apšlakstome aliejumi, apkepiname smulkintą svogūną iki pagels, suberiame tarkuotas morkas, pridedame smulkintą papriką. Viską keletą minučių patroškiname. Pridedame keletą smulkintų pomidorų ir dar bent 5 min. patroškiname. Pagardiname druska ir pipirais (galime pridėti šaukštelį pomidorų pastos). Troškintas daržoves sudedame į atskirą dubenį;

Keptuvėje apkepiname kiaulienos faršą ir pievagrybius. Pagardiname šviežiai maltais pipirais ir druska;

Kepimo formą patepame riebalais ir apibarstome maltais džiūvėsiais (kad mėsos pyragą būtų galima gražiai išimti), tuomet išklojame visą formos paviršių sluoksniuota tešla. Subadome paviršių šakute;

Į kepimo formą, išklotą tešla, pirmiausia dedame apkepintas bei patroškintas daržoves, tuomet sluoksnį mėsos ir pievagrybių bei vėl padengiame daržovių sluoksniu. “Uždengiame” pyragą sluoksniuotos tešlos lakštu. Subadome paviršių šakute;

Pašauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 40 min.

Skanaus! P.S. labai sumanu turėti šaldytuve grietinės – itin tiks prie mėsos pyrago.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų