Sotus ir labai skanus pyragas su mėsa. Nepamirškite pabarstyti kepimo formą džiūvėsiais, kad pyragas nepriliptų.
Sudėtinės dalys:
Kiaulienos faršas, 400 g
Pievagrybiai, 300 g
Morkos, 2 vnt.
Pomidoras, 2 vnt.
Svogūnas, 1 vnt.
Raudonoji paprika, 1 vnt.
Druska, pagal skonį
Pomidorų pasta, pagal skonį
Malti džiūvėsiai, pagal skonį
Malti pipirai, pagal skonį
Gaminimas:
Į įkaitintą keptuvę apšlakstome aliejumi, apkepiname smulkintą svogūną iki pagels, suberiame tarkuotas morkas, pridedame smulkintą papriką. Viską keletą minučių patroškiname. Pridedame keletą smulkintų pomidorų ir dar bent 5 min. patroškiname. Pagardiname druska ir pipirais (galime pridėti šaukštelį pomidorų pastos). Troškintas daržoves sudedame į atskirą dubenį;
Keptuvėje apkepiname kiaulienos faršą ir pievagrybius. Pagardiname šviežiai maltais pipirais ir druska;
Kepimo formą patepame riebalais ir apibarstome maltais džiūvėsiais (kad mėsos pyragą būtų galima gražiai išimti), tuomet išklojame visą formos paviršių sluoksniuota tešla. Subadome paviršių šakute;
Į kepimo formą, išklotą tešla, pirmiausia dedame apkepintas bei patroškintas daržoves, tuomet sluoksnį mėsos ir pievagrybių bei vėl padengiame daržovių sluoksniu. “Uždengiame” pyragą sluoksniuotos tešlos lakštu. Subadome paviršių šakute;
Pašauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 40 min.
Skanaus! P.S. labai sumanu turėti šaldytuve grietinės – itin tiks prie mėsos pyrago.
Naujausi komentarai